A több évtizedes hagyományt követve az egykori kiváló edzőre, Adorján Józsefre emlékeztek a megjelentek a verseny kezdete előtt. A viadalra népes mezőny gyűlt össze.

- December eleji időpont elég késő, de 12 egyesület 160 versenyzője vett részt. Ez megtölti a sátort, nem is tudnánk többet hívni. De ilyenkor is kell lehetőséget biztosítani, ezért van a verseny téli időszakra téve - mondta a Kaposvár Középület-kivitelező Adorján SE elnök-mesteredzője, Kovács László.

A legteheteségesebb kaposvári fiatalok ezúttal hazai medencében bizonyíthattak.

- 100 gyorson, 100 mellen és 100 háton indulok, szeretném a 100 gyorsot és a 100 hátat megnyerni, 100 mellen pedig dobogón szeretnék lenni - mondta a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE.

Csenge végül 100 gyorson és 100 háton is a legjobbnak bizonyult. Klubtársai közül
Az Adorján SE versenyzői közül Séger Simon, Stadler Bálint, Fazekas András, Lengyeltóti Bence és Hamlin Dorothy, valamint a 4X100 méteres leány gyorsváltó  állhatott fel a dobogó tetejére. Az Adorján SE a csapatverseny első helyét is megszerezte. Az egyesület az idei évet is sikerrel átvészelte a támogatóknak és a tagdíj-bevételeknek köszönhetően.

- Én azt gondolom, hogy ez az egyesület a tradiciónál fogva is foylamatosan működik. A gyerekek szeretik a klubot, és nem csak az uszonyosúszásban, hanem az úszásban is jól teljesítünk. Fontos, hogy ezt a szép létesítményt kihasználjuk, sokan ússzanak, és az egészséges életmódot tudjuk segíteni - mondta a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE.

A hétvégi emlékversenyen a többi kaposvári klub is kiválóan teljesített. A Sportiskola és a Cápák SE 33 éremmel gazdagodott, amiből 13 volt arany. A fiatalok közül Dudás Dániel, Kardos Dániel, Tarai Petra, Tomozi Zsófia, Kovács Barna, Harsányi Mátyás, Bizvurm Bence, Zóka-Váczy Barnabás és Király Eszter ért el egyéni első helyezést.

A Kaposvári Úszó SE versenyzői öt éremmel gazdagodtak, Posza Dorina a dobogó tetejére is felállhatott. Makatics Péter tanítványai 25 egyéni csúcsot úsztak a versenyen.

Címkék: Kaposvári Úszó SE, Adorján SE, emlékverseny, úszók, sport, Kaposvár