A résztvevők ügyességüket és gyorsaságukat is összemérhették egymással a küzdőtéren, zárásként pedig a kötélhúzás tartogatott további izgalmakat.

Jégre vitték a 13 résztvevő iskola ügyesen korcsolyázó fiataljait a Copus 300 vetélkedő szervezői. A tájfutás téli változata, a tájékozódási korcsolyázás nem volt egyszerű: csak a hibátlan teljesítést fogadta el a számítógépes rendszer.

- Kaptunk egy chipet, és azt kellett leolvasni sorrendben, a végén pedig leellenőrizték, hogy jó-e a sorrend - mondta a Gyakorló iskola diákja, Kraft Alexandra.

- Teljesíteni kell, logika, gyorsaság, ügyesség is kell hozzá. ha ez komfortban van, nagyon jó időt lehet futni, nekem jól sikerült, nem hibáuztam hála istennek - mondta a Gyakorló iskola diákja, Boskovicz Máté.

Időközben a városi sportcsarnok küzdőterén is fokozódtak az izgalmak. A legkitartóbbak kerékpárra pattantak, és részt vehettek egy nem mindennapi spinning maratonon.

- Körülbelül fél órája kezdtem, 13-szor 5 perct kell tekerni az összes bringán - mondta az Eötvös Loránd Műszaki Középiskola diákja, Mát Ákos.

A csapatok nem csak a gyorsaságukat, hanem az ügyességüket is megmutatták a háromórás versenyen. A röplabda, a kosárlabda és a labdarúgó próba mellett például vár- és templomépítés is szerepelt a feladatok között. Hamar kiderült, hogy a Munkácsy gimnáziumot nezéz lesz megelőzni ezen a vetélkedőn.

- Igazából minden erényünket meg kell csillogtani, a csapatunk egész ügyes. kell használni az agyunkat, a fejünket is. Volt totó, jön a kötélhúzás, és ha nyerünk, megnyerhetjük az egészet. Jó a hangulat, nagyon élvezem, jó minden - mondta a Munkácsy Mihály Gimnázium tanulója, Halasi Dániel.

Az élsportolói osztály tagjaival megerősített munkácsys csapat a tizenegyből négy számban is a legjobbnak bizonyult, és még négy második helyet is begyűjtöttt, így végül magabiztosan szerezte meg a sportvetélkedő első helyét.

Címkék: sportvetélkedő, Munkácsy Gimnázium, nyertes, Copus 300, sportcsarnok