A Zrínyi, a Kaposplast Mágusok és a Somogyjád csapata elkönyvelhette harmadik sikerét, a címvédő Tüskevár pedig az ATM-VTP ellen győzött nagy különbséggel, 103:47 arányban.

Nem borult a papírforma a Tüskevár és az ATM-VTP találkozóján. A piros mezesek már az első negyed végén 11 pontos hátrányba kerültek a bajnok ellen, a folytatásban pedig tovább nőtt a két együttes közti különbség. A félidőben 39-20 volt az eredmény, a térfélcsere után pedig még inkább ráerősített a Tüskevár. A találkozó 103:47-es eredménnyel ért véget. A győztes csapatban Fehér 31, Szalai 16, Domonkos és Bodródi 15-15 pontig jutott. A túloldalon Csizmadia volt a legeredményesebb 15 pontjával.

- A mai mérkőzésen elég kevesen voltunk. Három-négy játákos nem tudott részt venni. Az elején nehezen melegedtünk bele, sok volt az eladott labda, viszont a fiúk előtt le a kalappal, mert összerázták magukat, főleg a csapatkapitány buzdítására is - mondta a Tüskevár SE edzője, Simon Gábor.

A tüskeváriak saját elmondásuk szerint lassan, de biztosan lendülnek formába az új szezonban, de a céljuk egyértelmű: a veretlenség megőrzése.

- Az első meccsek alapján úgy gondolom, még a bemelegítés fázisában vagyunk. A sorsolás alapján úgy táűnik, a nagy csapatokkal csak jövőre játszunk, van még időnk rápihehnni, rákészülnünk - tette hozzá Simon Gábor.

A negyedik fordulóban elkönyvelhette negyedik sikerét a Zrínyi, a Kaposplast Mágusok és a Somogyjád csapata. A zrínyisek három ponttal nyertek Tamásiban, a Mágusok együttese pedig 12 ponttal győzött a Meló-Diák elleni derbin. A Somogyjád Nagyatádról hozta el a pontokat. A Kaposvári KK fiataljai a Táncsics gárdáját múlták felül 66:51 arányban. A pontvadászat vasárnap 9 órakor folytatódik a Táncsics gimnázium sportcsarnokában.

Címkék: lendület, Tüskevár, megyekosár, Zrínyi, szezon, sport