Ha az elmúlt hetek eredménylistáját nézzük, nem is lehet kérdéses, hogy ki nyeri a pénteki mérkőzést. A bajnok debreceniek ötből öt mérkőzést vesztettek a bajnokságban, a kaposváriak pedig hat összecsapásból négyet megnyertek, legutóbb pedig döntetlent játszottak a második helyen álló MTK-val. A Loki 25 pontjával így is harmadik a tabellán, a Rákóczi pedig 23 ponttal a hatodik helyen áll.

- Mindenképpen érezzük, hogy jó úton haladunk, ezt az eredmények is igazolják. Jól siekrült a legutóbbi hat mérkőzés: egy vereség, egy döntetlen, a többi pedig győzelem volt. Bizonyította a csapat, hogy képes a jó eredményre. A csapat tényleg csapattá érett, és ez a legfontosabb szerintem - mondta a Kaposvári Rákóczi FC csapatkapitánya, Bank István.

Prukner László legénysége az ősszel nagyszerűen teljesített idegenben, hiszen Kecskemétről, Diósgyőrből és paksról is elhozta a bajnoki pontokat. A bajnok otthonában azonban nem lesz könnyű dolga a társaságnak. Kovács Olivér sárga lapjai, Hegedűs, Waltner, Posza és Okuka pedig sérülése miatt hiányzik majd a pályáról.

- Úgy érzem, ez az egy meccs nagyon fontos számunkra. nagyon szoros a középmezőny, remélem, mindenki kellőképpen felkészül. Jó lenne úgy teljesíteni, hogy ha télen ráénézünk a tabellára, az jól mutasson. Azt kell, hogy mondjam, hogy most több esélyünk van, mint szokott lenni idegenben, és megpróbálunk ezzel élni - mondta a Kaposvári Rákóczi FC focistája, Balázs Benjámin.

Az augusztusi 1-0s-s kaposvári siker már a múlté, de a csapatkapitány szerint lehet belőle erőt meríteni.

- Bízom benne, hogy van bennünk erő. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok: a Debrecen annak ellenére, hogy nincs formában, győzelemmel szeretné zárni a szezont, és mindent meg is tesz majd, hogy ez így is legyen. Mi pedig azért, hogy mi nyerjünk - tette hozá Bank István.

A kaposváriak szélsője, Balázs Benjámin a pénteki bajnoki után sem vonul téli pihenőre, ugyanis egyhetes edzőtábor vár rá.

- Megyünk Egyiptomba a ligaválogatottal. Nem ért váratlanul, de nagyon örültem neki. Megpróbálok helytállni, odafigyelni, és meglátjuk, mi jön ki belőle - tette hozzá Balázs Benjámin.

A Debrecen - Kaposvár találkozó pénteken 17 órakor kezdődik. A mérkőzésről online közvetítésben számolunk be internetes hírportálunkon.

Címkék: Balázs Benjámin, évzáró, Debrecen, mérkőzés, Rákóczi, sport