Kiss Szilárd szakmai igazgató abban bízik, hogy a nemzetközi kupában nyújtott teljesítmény lesz a jellemző a lányokra a folytatásban.

Nem unatkoztak a siófoki kézilabda-szurkolók az elmúlt hónapokban. A tavasszal megszerzett sporttörténeti bronzérem után az új évad első részében sok változás történt a csapat háza táján. Imre Vilmos helyét Kiss Szilárd foglalta el a kispadon, és a játékoskeret is átalakult. A lányok bemutatkozhattak a nemzetközi porondon is, és kis híján csodát tettek az orosz Asztrahány elleni hazai visszavágón. Az első meccsen összeszedett 13 gólos hátrányt azonban végül nem sikerült ledolgozni. Az együttes így is szép győzelemmel búcsúzott az EHF Kupától, és kijárt a közönség tapsa is.

- Az a helyzet, hogy én úgy csöppentem ebbe bele. Az időpontok adottak voltak, de semmiképpen sem választanánk azt, hogy három nap után ilyen komoly mérkőzéseket játszunk. A Vác elleni rangadó után elutaztunk, és hullafáradtak voltunk. Hét-nyolc góllal megúsztuk volna, és sokkal komolyabb esélyeink lehettek volna, mint így - mondta a Siófok KC-Galerius Fürdő szakmai igazgatója, Kiss Szilárd.

A csapat így a folytatásban a magyar bajnoki küzdelmekre összpontosíthat. A siófokiak kilenc mérkőzés után négy ponttal egyelőre csak a 10. helyen állnak a tabellán.

- Ha így fognak kézilabdázni, ilyen elszántan, ilyen hőfokon, akkor azt a célt, amit eltervezett a klubvezetés, a nyolc közé kerülést el lehet érni, Ehhez a maximum kellene mindenkitől. Pillanatnyilag nem rendelkezünk sok játékossal, nyolcan-kilencen játsszuk a mérkőzéseket - tette hozzá Kiss Szilárd.

A csapat balszélsője elárulta, merre vezethet a csapat útja a bajnoki folytatásban.

- Felfelé miundenképpen. Jót tett a Fehérvár és a Békéscsaba elleni győzelem. Debrecenben és a Vác ellen nyerni kellett volna, de majd megyünk Dunaújvárosba, mindenképpen szeretnénk nyerni és utána is - mondta a Siófok KC-Galerius Fürdő játékosa, Erdősi Ildikó.

A 23 esztendős Erdősi Ildikó Dunaújvárosból szerződött a Balaton partjára.

-Nagyon jól érzem magam. Jó a csapat, nagyon egyben van, tényleg nagyon jó - tette hozzá Erdősi Ildikó.

A somogyiak szeretnének sokat dolgozni és fejlődni az előttünk álló hetekben, a következő bajnoki mérkőzést ugyanis csak december 30-án játsszák majd. A dunaújvárosi rangadó megnyerése fontos lépés lehet a nyolc közé jutás felé vezető úton.

Címkék: Siófok KC-Galerius, teljesítmény, somogyiak, fejlődés, női, kézilabda, sport