Horváth Gábor tanítványai a Somogyszobot múlták felül 3-0 arányban. Az egresiek ezzel maradtak a bővebb élmezőnyben.

Ahogy a Kaposvári Rákóczi edzője fogalmazott a minap, ilyenkor, idény végén már hiányzik a frissesség a játékosokból, ennek is tudható be, hogy sok hiba tarkította a Magyaregres-Somogyszob mérkőzést. Az ősz vérfoltos faleveleitől a pálya színesebb volt, mint a játék maga, ettől még lelkesen biztatták a játékosokat lelkes szurkolóik.

A Magyaregres a záró napon a Somogyszobot fogadta, és hamar dűlőre szerette volna vinni a dolgot. Ennek ellenére megizzadtak a piros-mezesek, a helyenként zaklatott, feszült találkozón a testvérpár, Rofrics Zsolt és Rofrics Roland köszönt be egyszer-egyszer, majd előbbi duplázott az utolsó percekben. Ekkor már több kapufa miatt bosszankodhatott a hazai publikum, a vége azonban izgalommentesre sikeredett. A 3-0-s hazai siker reális, mint ahogy a Magyaregres ötödik helye is az.

- Hát igen, az az igazság, nem voltunk sokan az ősszel, és féltem, hogy többen elkényelmesednek, de nem így történt, markáns és küzdő arcát mutatta a csapat, mai s megérdemelten nyertünk, és így az őszi tabella elejéhez oda tudtunk csatlakozni - mondta a Magyaregres edzője, Horváth Gábor.

A vendégek nem teljesen így tervezték az őszi szezont, a 11. helynél és a 13 pontnál mindenképpen többet vártak, főleg az első fordulók után.

- Igen, tavasszal nem sikerült jól igazolni, és noha az első fordulókban jól szerepeltünk, utána sorozatos kiállítások, fegyelmezetlenségek voltak, sérülések is, és hát ettől meggyengültünk, a kudarcok okát keresve inkább erről volt itt szó - mondta a Somogyszob edzője, Náray Balázs.

A Magyaregres idén is a dobogó közelében szeretne maradni, ebből következően az erősítés is a téli tervek között szerepel. Az edző fejében már konkrét nevek is vannak.

- Igen, igen, vannak nevek, akad, akivel szóban már meg is állapodtunk, ha hozzájuk csatlakozik az a pár játékos, aki ősszel munkahelyi elfoglaltság miatt nem volt, akkor egy kreatív, fiatal csapatot tudnék alkotni, akikben bármi benne van - tette hozzá Horváth Gábor.

A déli csoportot meglepetésre az újonc Somogysárd vezeti, mögötte a Böhönye és a Berzence áll, északon az Öreglak a Kéthely és a Buzsák gárdáját előzi meg az élen.

Címkék: őszi szezon, Somogyszob, Magyaregres, másodosztály, győzelem, sport