A kaposvári lányok az Újpest és a Miskolc elleni bravúros siker után ezúttal a kötelező győzelem céljával léptek pályára újabb bajnoki mérkőzésükön. A sereghajtó Veszprémi Egyetem otthonában végig vezetve nyerte az első szettet a társaság, a folytatásban viszont a hazaiak vették át az irányítást, a somogyi lányoknak pedig szinte semmi sem jött össze a pályán. A bakonyi együttes előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette, így nehéz helyzetbe került a Diamant. A csapat azonban ezen a találkozón is megmutatta, hogy nem ismer lehetetlent, és csakúgy, mint a legutóbbi győztes meccsen, vert helyzetből sikerült talpra állni és fordítani.

A negyedik játszmában fej-fej mellett haladt a két együttes, és Pálfy Marianna tanítványai csak a végén, 22:23 után biztosították be sikerüket. Az ötödik játékrész már egyértelmű volt: a kaposváriak irányítottak az elejétől a végéig, és végül 15:10 arányban jobbnak bizonyultak. A Diamant a nyolc közé jutás szempontjából fontos mérkőzést nyert Veszprémben, így a hatodik helyről várja a folytatást.

A lányokra Magyar Kupa-párharc vár a folytatásban a Közép-európai Ligában szereplő TEVA-Gödöllő ellen. Az első mérkőzést december elsején, szombaton 18 órától játsszák a Pest megyeiek otthonában, a visszavágót pedig december 5-én, szerdán 17 órától a kaposvári városi sportcsarnokban.

Pálfy Marianna: Örülök a győzelemnek. Nagy dolog, hogy ismét 2-1-es hátrányból tudtunk fordítani, és nyerni.

Veszprémi Egyetem SC – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 2-3 (-19, 20, 18, -23, -10)

Veszprém, 100 néző. V.: Halász, Mezei.

Kaposvár: Horváth Zs., Pintér Zs., Harmath Zs., Kondor T., Szívós I., Récsei. Csere: Csitári és Fáth (liberok), Duduka, Szarka, Horváth K. Vezetőedző: Pálfy Marianna.

Címkék: 1. MCM Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia, leány, Veszprém, győzelem, Somogy, sport