A fiúk telt ház előtt szeretnének látványos és eredményes játékkal előrukkolni. A találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.

A sorsolásnak köszönhetően a Szombathely elleni siker után újabb hazai mérkőzés vár a Kaposvári Kosárlabda Klub együttesére. A nagyszerűen teljesítő Fekete-sereg a ZTE gárdáját fogadja, így minden esély adott az újabb győzelemre.

- Hazai pályán a Pakstól vereséget szenvedtünk, onnan kezdve nem lehet más a feladat, mint mindig győztesen elhagyni a parkettet. Természetesen a lelkes szurkolók papíron a falco elé helyezik. A Falco elleni siker a bravúr kategóriájába tartozik, a ZTE viszont az előző három mérkőzését megnyerte, így önbizalomtól duzzadva, de komoly teher nélkül léphetnek pályára - mondta a Kaposvári KK kosarasa, Drahos Gábor.

A kaposváriak az eddigi nyolc meccsükből hatot megnyertek, ami felülmúlja az előzetes várakozásokat.

- Mindenképpen jó érzés, hogy esélyesként lépünk pályára. Ez felelősséggel is jár, élvezzük, magabiztosak vagyunk, és szeretnénk minél több győzelemmel elégedetté tenni a szurkolókat - mondta a Kaposvári KK kosarasa, Kiss Kornél.

A csapat eredményeinek alakulása meglátszik a nézőszámon is. A Szombathely ellen már tele volt a csarnok.

- Nekem ez az első szezonom is, de a többiek arcán is látható, illetve élrezzük, hogy felfokozott a várakozás a lelátó és a város részéről a csapat iránt. Ezt meg kell lovagolni, és mi mással, ha nem győzelmekkel tudjuk ezt elérni - tette Drahos Gábor.

A zalaiak az idén kiestek az A-csoportból, mégis elindulhattak az élvonalban. A ZTE ezek után négy győzelemmel és négy vereséggel a hetedik helyen áll a tabellán.

- Meg kell állítanunk a külföldieket és a jó formában lévő magyarjukat, és rájuk kell erőszakolni a mi játékunkat, így sikeresek tudunk lenni - tette hozzá Kiss Kornél.

Jó hír, hogy a kaposvári csapatban mindenki egészséges, és már nagyon várja a feldobást. A KKK-ZTE rangadó szombaton 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.

Címkék: ZTE, hazai, KKK, mérkőzés, Kaposvár, sport