Kaposvári lábtenisz-válogatottakat látott vendégül idei első sportágválasztóján a Gyakorló iskola. Miután az intézménybe sok sikeres élsportoló jár, ezért az ő eredményeik kapcsán mutatnak be egy-egy sportágat.

- A lábteniszt azért választottuk az első akciónk, rendezvényünk témájául, hiszen Ádám a napokban ért el a világbajnokságon, illetve most az utolsó héten, a magyar bajnokságon kiváló eredményt. Harsányi Ádám nem csak szuper élsportoló, hanem magatartásával, szorgalmával, kitartásával, jó tanulmányi eredményével példaképe lehet bármelyik kisiskolás diáknak, bármelyik gyakorlós diáknak is. Büszkék vagyunk rá - mondta a KE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, Molnár Anna.

- A főbb címem a párosban elért bronzérem, harmadik hely és egyéniben ötödik helyezést értem el a Brno-i vb-n. A mai napon lesz egy kis bemutató, amire Molnár Anna igazgató kért fel minket, hogy mutassuk meg a gyerekeknek, a diákoknak, hogy valójában milyen is ez a lábtenisz sportág - mondta a válogatott lábteniszező, Harsányi Ádám.

Az iskola népes közönsége Harsányi Ádám mellett további tehetségeket is láthatott.    

- Tulajdonképpen itt lesz még a Kőrösi Evelin. Ő ezen a világbajnokságon két bronzérmet szerzett párosban, illetve hármasban. Ő egy nagyon nagy reménysége a női válogatottnak, illetve most már nem csak reménysége, hanem egy biztos tagja. Illetve Kirchner Krisztián a Rákóczi NB II-es csapatának a játékosa, párosban és hármasban lett világbajnoki bronzérmes. Párosban többek között Ádámmal - mondta a szövetségi kapitány, Pál Tamás.

Az utánpótlás válogatottak bemutatóját edzőjük, a felnőtt világbajnok Pál Tamás játéka is színesítette. A hajszálpontos szervák, a látványos pörgetések és a hálónál mutatott bivalyerős lecsapások minden bizonnyal sok kisdiák érdeklődését felkeltették. A Gyakorlóban a következő héten egy újabb sportág, az ökölvívás mutatkozik be, vélhetően hasonló sikerrel.

Címkék: KE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Pál Tamás, lábtenisz, szövetségi kapitány, utánpótlás, sport