Ezzel a góllal dőlt el a Kaposvár-Vasas csata az U19-es labdarúgó-bajnokság legutóbbi játéknapján. A fővárosiak a félidei 2-0-s vezetés után 3-1-es győzelmet arattak, az egyetlen somogyi gólt Vaszilkó szerezte a 65. percben.

- Próbáltunk egy zárt védekezésből - jelenleg erre alkalmas a csapat - kontrákat vezetni, a középpályán tördelni őket, megfogni a játékot, hogy ne tudjanak futbnallozni, mert egy jobb játékerőpt képviselő csapatról van szó. Ebből az első félidőben nem valósult meg semmi, nem volt meg a hitünk hozá. 0-2 után előjött a futball része, amit én szeretnék látni, a szerzett gólunk után benne volt a levegőben, hogy egyenlítünk is - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es edzője, Palaczky János.

A kaposváriak egyik legjobbja ezen a mérkőzésen is a kapus, Rusák Edvárd volt, aki tizenegyest is védett a piros-kékek ellen.

- Az csak egy apró jelenete volt csak a mérkőzésnek. Szomorú vagyok, mert hosszú idő után kaptunk ki hazai pályán. Négy mérkőzés óta nem kaptunk ki, és ez most megtörtént hazai pályán. Azt hiszem, egész jól helytálltunk. Újoncként stabilan ott vagyunk a középmezőnyben. Megálljuk a helyünket, bárt ez a meccs nem ezt bizonyította - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia focistája, Rusák Edvárd.

A nyáron szerződtetett edző, az egykori válogatott balhátvéd Palaczky János az elmúlt hónapokban alaposan megismerhette csapatát, és az ellenfeleket is sikerült feltérképezni.

- Még mindig nem tudok reális célt megfogalmazni. 13 forduló telt el, nyilvánvaló, hogy valamilyen képet kaptam a mezőnyről. Zöméről, azt kell hogy mondjam, jobb játékerőt képviselő csapatok vannak. A mi táblázaton elfoglalt helyezésünk a munka eredménye, a fegyelemé és a rendé. Nem tudok távlati terveket megfogalmazni. Továbbra is a bennmaradás a cél, majd az idő eldönti, ez mire lesz elég - tette hozzá Palaczky János.

Az újonc kaposváriak 14 pontjukkal a 10. helyen állnak a tabellán.

- Mindenképppen fejlődtünk az első mérkőzések óta. A védekezésünk nagyon öszeállt, az utóbbi találkozókon kevés gólt kaptunk, sokkal egységesebb a csapat, összekovácsolódtunk. A szervezettség az, amiben mindenképpen előreléptünk. Sajnos az előre-játékban vannak még hiányosságok, ezen dolgozunk, és reméljük, a tavasszal ebben is lépünk majd előre - tette hozzá Rusák Edvárd.

A Rákóczi U19 a következő fordulóban Nyíregyházára látogat, majd következhet a Fradi elleni hazai derbi. A tabella élén a Honvéd áll az MTk-t és az FTC-t megelőzve.

Címkék: U19, Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, Vasas, utánpótlás, Kaposvár, sport