A szlovák hálóőr a hétvégi, Fradi elleni rangadón is győzelmet vár, azt viszont még nem tudja, hogy meddig láthatjuk őt a somogyi zöld-fehérek mezében.

Lubos Hajdúchnak jó napja volt Pakson is: a Rákóczi NB I-es futballcsapatának kapusa hosszú hetek óta ragyogó formában véd. Ez a csapat eredményességén is meglátszik: a kaposváriak paksi sikerük után a hetedik helyre léptek előre a tabellán.

- Úgy gondolom, ez az évünk jobb, mint az előző. Több a pontunk, több mérkőzést nyertünk. Támadóbb a csapat játéka, ennek is köszönhető talán a több siker. Nem rossz a magyar bajnokság. Egy jó liga, nagyjából a szlovák és az osztrák bajnokság színvonalához tudnám hasonlítani - mondta Lubos Hajdúch.

A 32 esztendős, 196 centi magas kapus egy remek sorozatot is a magáénak tudhat: szeptember 22-e és november 4-e között nem kapott gólt bajnoki mérkőzésen. Összesen 431 percen át őrizte sikerrel a hálót.

- Ez szép dolog, de a lényeg a csapat sikere. Ha minden meccset megnyernénk, nem lenne baj, ha gólt kapnék... - tette hozzá a kapus.

- Az első dolog a csapat eredményessége. Kell hozzá minden. A szerencse is fontos, de ők tettek is érte. Kell egy jó védelem, kell egy jó taktika, és természetesen kellhozzá a kapus is -  tette hozzá a kapusedző, Házi László.

A Rákóczi légiósa elárulta: eddigi pályafutása során most dolgozik a legjobb kapusedzővel, ami a teljesítményén is meglátszik.

- Mondhatjuk, hogy van egy jó kapusunk, de elmondhatjuk, hogy a többiek is jó teljesítményt nyújtanak. Horváth lászló az NB II-es csapatban, Rusák Edvárd pedig az U19-ben. Mindhárman biztonságot adnak a csapatuknak. Lubo óriási formában van, nagyon örülök neki. Rengeteget dolgozunk. Amit hét közben edzéseken tesznek, az a hétvégi teljesítményükön meglátszik - mondta Házi László.

A szlovák futballista, aki korábban Görögországban és Lengyelországban is megfordult, tavaly nyáron érkezett Kaposvárra, és családjával együtt jól érzi magát nálunk. A szerződése a jövő nyáron jár le.

A lányunk iskolába jár, nagyon jól beszéli a nyelvet, csakúgy, mint a feleségem. A feleségem is. Én pedig tanulom a magyart. Sok szó megy már, és a mérkőzéseket magyar nyelven kommunikálok a játékosokkal. Még nem tudom, mit hoz a jövő. Már beszéltem az elnökkel, a jövő héten újra beszélünk, és majd meglátjuk - árulta el Hajdúch.

Hajdúch korábban öt alkalommal lépett pályára a szlovák válogatottban, és hazájában már nyert bajnokságot és kupát is. Most a kaposváriakkal szeretne nagyot alkotni. Lubos és a többiek egy újabb nehéz mérkőzésre készülnek a héten: az elmúlt hetek szereplése alapján a Fradi ellen is van esély a sikerre.

A Rákóczi-Ferencváros rangadó vasárnap 16 óra 30 perckor kezdődik a stadionban.

Címkék: fehér, rákóczi, kaposvár, zöld, labdarúgás, sport