A cél az, hogy november 15-én 460 ezer főnél többen foglalkozzanak minimum 25 fős csoportban minimum 30 percen keresztül a sportpoharakkal.

Mint arról korábban beszámoltunk: áprilisban a legjobb 10 között szerepeltek a barcsi kistérség fiataljai a sport poharak ügyességi világversenyén. A barcsi és darányi gyerekek között voltak dobogó közeli eredmények is.

A mostani rekord célja, hogy ismerkedjenek a játékkal és a fejlesztőeszközzel, vagy háziversenyeket szervezzenek, a lényeg, hogy folyamatos legyen a tevékenység.

A november 15-ei világnaphoz kapcsolódó felhíváshoz csatlakoztak a barcsi intézmények közül is többen. A két általános iskola 580 illetve 370 fővel, a Szivárvány EGYMI 100, a BNI Óvodák 350 fővel regisztráltak, a kistérségből pedig 120 homokszentgyörgyi, 150 darányi tanuló és 75 lakócsai diák illetve ovis vesz részt a Guinnes rekord megdöntésre tett kísérletben - írja a barcsmedia.hu.

poharas


A versenyre jelentkeztek Nagyatádról is óvodák valamint egy általános iskola is. Csurgói városi iskolák is részt vesznek a versenyen.

A Sport Poha-Rak vagy Speed Stacks olyan mozgásos tevékenység, amely a gyors mozgást és a gyors gondolkodást kapcsolja össze, ezáltal fejleszti a gyorsasági koordinációs képességet. Segíti a szem-kéz koordináció és a finommotorika fejlődését, hatékonyan fejleszti a szem-kéz összerendezett, célszerű, együttes mozgását.

Nagy előnye, hogy minden korosztálynál alkalmazható, egyénileg és csapatban is végezhető, s jól mérhető az egyéni - önmagához képest mért - fejlődés.

Nézze meg az áprilisban készült videónkat!

 

 

Címkék: guinness rekord, sportpoharak, világverseny, Csurgó, Barcs