A megyei kosárlabda bajnokságban szereplő zrínyisek az új szezonban is nagy dobásra készülnek. A csapat egyik kulcsembere távozott ugyan, de a cél így is az aranyérem megszerzése.

- A Kovács Márió, aki vezéregyéniség volt. Sajnos most azóta sérülése van, NB II-be ment el. A Kubatov Gábort igazoltuk Budapestről. Igazából nagyon nem változott keret, tehát maradt minden ugyanaz. Ugyanaz a cél, az első hely mindenképp - mondta a Zrínyi KK sportolója, Ötvös Richárd.

A Zrínyi együttese a Kaposvári Kosárlabda Klub ifjúsági csapatával meccselt a bajnokság második fordulójában.

- Annyira nem mondanám rangadónak, igazából azért fiatalok, kisebbek talán nálunk, éretlenek, de mindenképp gyorsaságban kell felvennünk a harcot velük - tette hozzá Ötvös Richárd.

- Egy elég rutinos ellenféllel játszunk. Próbálgatjuk gyakorolgatni azokat, amiket kellene a védekezésben, de még nem sikerült sajnos. Erős ellenféllel játszunk. Szerintem ők ott lesznek a bajnokság élmezőnyében, első, második, harmadik helyen. Megpróbálunk minél kevesebbel kikapni. Össze kell még szokni. Mi is abban a fázisban vagyunk még, amikor a tanulóidőszak. Azért jó ez a megyebajnokság, és azért indult el a kosárlabda klub ebben a megyebajnokságban, hogy fiatalok, akik kevesebb játéklehetőséget kapnak, azok össze tudjanak szokni itt a bajnokság alatt - mondta a Kaposvári KK U18-as sportolója, Fehér Iván.

A KKK-sok szabadnaposak voltak az nyitó fordulóban, így a Zrínyi ellen mutathatták be először az edzésen gyakoroltakat. A fiatal együttes ugyan 67-49 arányban kikapott, de a látottak alapján biztosan lesznek még szorosabb meccsei, sőt győzelmei is. A második fordulóban még további négy mérkőzést rendeztek. A Kaposplast Mágusok 69-62-re verte a Táncsics csapatát, a Henger KK 62-58-ra a Tamásit, míg a Meló-Diák együttese a Nagyatád gárdáját győzte le 66-54-re. A legnagyobb különbségű sikert a Somogyjád aratta, miután 74:40 arányban diadalmaskodott az ATM-VTP KK felett. A Tüskevár SE szabadnapos volt a hétvégén. A következő fordulót november 17-én, szombaton rendezik.

Címkék: Zrínyi KK, megyei, ifjúsági, kosárlabda, bajnokság, sport