A két szakvezető nehéz, küzdelmes összecsapásra számít, és az dönthet, hogy ki tud jobban összpontosítani a négyszer tíz perc során. A somogyiak kerete immár teljes: saroksérülése után Dávid Gergely is játékra jelentkezett.

Jó kimondani: a forduló rangadójára készül a Kaposvári KK! Az öt győzelemmel és egy vereséggel az élen álló somogyiak a második helyezett Alba Fehérvár otthonában lépnek pályára a hétvégén.

- Azt hiszem, ezzel nem kell foglalkoznunk. Fehérvárra megyünk, egy nagyon jó csapattal játszunk, gyors kosárlabdát játszanak, és most is azt gondolom, a bajnokság esélyesei a Szolnok mellett-után az alba Fehérvár, mert megváűltozott a nevük. Mi nekünk az lehet csak a célunk, hogy egy nagyon jó mérkőzést játsszunk velük, és megteremtsük magunknak az esélyt a győzelemre. Ehhez az kell, hogy az első perctől az utolsóig koncentráljunk, ez nem volt ránk mindig jellemző - mondta a Kaposvári KK vezetőedzője, Fekete Ádám.

A fehérvári együttes hosszú évek óta meghatározó tagja a magyar élmezőnynek, a vezetőedző pedig az egykori kaposvári Dzunics Braniszláv, aki ugyancsak éles meccsre számít.

- Azt gondolom, hogy a kaposvárnak sok minden sikerült ebben a bajnokságban. Főleg sikerült összerakni egy jó csapatot. Nincsenek olyan nagy különbségek a csapatok között ebben a bajnokságban, ez nem a Kaposvárra és az Albára vonatkozik, hanem van 5-6 csapat, mindenki mindenki ellen győzelemre tud játszani. Pillanatnyi forma fog dönteni - nyilatkozta telefonon az Alba Fehérvár vezetőedzője, Dzunics Braniszlav.

A kaposváriak heti edzésmunkáját megkönnyítette, hogy egy játékos sem hiányzott a tréningekről.

- Talán ez volt az első hét, hogy mindenki vállalta a munkát. Ha nem is 100 százalékosan, de végig tudtuk edzeni a hetet, és Dávid Gerire is számíthatunk, a rotációban mindneképpen angy szükség van rá, hogy a centereink egy kicsit tudnak pihenni - tette hozzá Fekete Ádám.

Dávid Gergely egy hónap kihagyás után jelentkezhet újra játékra.

- Jól érzem magam, el tudtam kezdeni edzeni, szerdától fájdalommentesen. A hétfő, kedd nehézkes volt, de most már tökéletes a lábam, kicsit vissza kell nyernem az erőnlétemet és a formámat, és akkor minden rendben lesz. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, az Albacomp ellen mindfig nehéz játszani Fehérváron. nem volt könnyű megszerezni az első helyet, de szeretnénk a forduló után is megtartani - mondta a Kaposvári KK kosarasa, Dávid Gergely.

A szombaton 18 órakor kezdődő találkozóról online közvetítésben számolunk be internetes oldalunkon, a Kapos Televízióban vasárnap este fél 8-tól láthatják felvételről az összecsapást.

Címkék: online, Fekete Ádám, mérkőzés, KKK, Kaposvár, sport