Az új évadban is az NB II-ben szereplő kaposváriak a nyáron két tapasztalt játékost igazoltak Balatonszemesről, és győzelmi reményekkel várták a hazai bemutatkozást.

- Ellenfelünk hasonló helyzetben van, mint mi. Még nem tudtak mérkőzést nyerni. Igyekeztek minél erősebb összeálíltásban jönni, de mi is próbáltunk értékszámban magasabb játákosokat szerepelteni. Reméljük, eredménnyel járunk - mondta a Kaposvári Bástya SK csapatvezetője, Bálint János.

A megjelentek a nyáron elhunyt egykori csapattársukról, Kiss Zoltánról is megemlékeztek, aki ötven éven keresztül játszott a kaposvári csapatokban.  

- Gyakorlatilag mindig Kaposvár első számú csapatának meghatározó, kitűnő képességű játékosa volt. Azon túlmenően, hogy játéktudása igen komoly volt, sakkpedagógiai munkássága is jelentős volt. A Táncsics gimnáziummal diákolimpiai aranyérmeket, komoly helyezéseket ért el, ez mindenképpen tiszteletre méltó dolog - tette hozzá Bálint János.

A kaposváriak végül 8:4 arányban megnyerték első hazai mérkőzésüket, így 16 ponttal a hetedik helyről várják a folytatást. Kátai Dávid, Kele János, Szoták László, Ványa János, Bíró Tamás és Bozsoki Balázs egyaránt győzött. Veress, Misetáné, dr Illés és Székács pedig döntetlent játszott. A somogyiak közül a Marcali a harmadik, a Nagyatád pedig az ötödik helyen áll.

Címkék: Kaposvári Bástya SK, megemlékeztek, sakk, hazai, győzelem, sport