A sportiskola 15 éves reménysége, Kovács Márk a kadet kötöttfogású ob-n szerzett ezüstérmet. A fiatal sportoló válogatott vetélytársától kapott ki a döntőben. A Kaposvári Sportiskola birkózói továbbra is eljutnak a legfontosabb hazai és nemzetközi viadalokra, a felnőttek helyzete azonban már sokkal nehezebb.

Egy híján száz kadet versenyző vett részt az idei kötöttfogású országos egyéni bajnokságon. A kaposvári Kovács Márk az 50 kg-osok között lépett szőnyegre.

- Nyolc induló mérlegelt ebben a súlycsoportban. Két mérkőzésem volt a döntőig, sajnos a döntőben vereséget szenvedtem. Elégedett vagyok, mert a mezőnyben voltak olyanok, akik nyáron az EB-n indultak, kettőt közülük meg is tudtam előzni, egy a döntőben győzött le - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola birkózója, Kovács Márk.

A 15 éves fiú a serdülő diákolimpián és a következő korosztályos magyar bajnokságon is a győzelem reményében áll majd rajthoz.

- Teljesen folyamatosan, szépen fejlődik Márk. Minden évben érmeket szerez az országos bajnokságokon és a diákolimpián. Tavaly nyert több bajnoki címet. Mindig ott van a legjobbak között. Most utolsóéves ebben a korosztályban, súlycsoportot váltott év közben, picit fizikálisan le van maradva, de küzdeni tudásával és technikai felkészültségével ezt pótolja - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője, Takács László.

A kaposvári birkózók hagyományosan sok versenyre eljutnak, itthon és külföldön is bizonyíthatják felkészültségüket.

- Az utánpótlással a kaposvári sportiskolánál biztsoítottak a vresehyzési lehetőségeink, mindenhová eljutunk, ahova szeretnénk. ezt nem mondhatom el a felnőttekről, ott akadoznak a dolgok. ha így foyltatjuk, el kell azon gondolkodni, hogy tudjuk-e tovább végezni ezt a szintű munkát vagy pedig nem - tette hozzá Takács László.

A felnőttek ennek ellenére hozták a kimagasló eredményeket ebben az évben: Borsos Dávid és Kovács Bence egyaránt a magyar bajnoki címig jutott.

Címkék: birkózók, korosztály, dobogó, utánpótlás, Kaposvár, sport