A papírforma alapján mindkét meccsen bravúr lenne a somogyi győzelem, a pontszerzésben azonban ezúttal is joggal reménykednek a Pálfy-tanítványok.

A kaposvári lányok nyolc forduló után a hatodik helyen állnak a tabellán, és ahhoz hogy megőrizzék pozíciójukat, tovább kellene gyűjteniük a bajnoki pontokat. Erre most többször is lesz lehetőségük a hétvégi dupla fordulóknak köszönhetően.

- Az őszi szünetben volt egy kis pihenő az iskolásoknak tanulás szempontjából, edzésben nem annyira, csak egy napot pihentünk. Mérkőzés viszont nem volt. Most két dupla forduló vár ránk, mind a négy meccs fontos, és ezt a csapat is érzi. Békéscsaba jön hozzánk pénteken. Elég jól összerakott társaság elég nagy ütőerővel, de koncentrált nyitásokkal ki lehet őket zökkenteni. Először a hazai meccsen, ha egy erősebb ellenfelet meg tudunk fogni, és esetleg szetteket is nyerünk majd, akkor idegenben is jobban fogunk teljesíteni - mondta az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem vezetőedzője, Pálfy Marianna.

A békéscsabaiak sem veszik fél vállról a találkozót: jól mezőnyöző, motivált csapatnak tartják a kaposvárit, a középmezőny egyik legerősebb együttesének. A négybe vágyó csabaiak elleni hazai találkozó pénteken 17 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban, a belépés ezúttal is ingyenes.

Címkék: dupla forduló, 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem, Békéscsaba, női, röplabda, sport