Továbbra is népszerű játék a röplabda Somogyban: a megyei bajnokság küzdelmeire tíz csapat nevezett, és a somogyjádi sportcsarnok két pályáján több izgalmas mérkőzést is játszottak. A végső helyezések sorsa a tavalyi évhez hasonlóan a tornákon elért eredmények összesítése után dől el. A Kaposvári Röplabda Akadémia három együttest is nevezett, a Búzavirág SC és a Kaposvári Egyetem színeiben pedig két-két csapat lépett pályára. A somogyjádiak idén az NB I-ben indulhattak volna, ehelyett azonban az NB II-ből visszakerültek a megyei bajnokságba.

- A csapatunk változatlan, ugyanazok az emberek vannak, akik eddig is voltak. Ez egy kialakult társaság. a megyei bajnokságban minél jobban szeretnénk szerepelni, ha már itt kell játszanunk, és reméljük, sikerül is. A mezőny nagyjából ugyanaz mint volt, a pécsiek jöttek plusz csapatként, mindenképpen erősödött velülk a mezőny.  - mondta a somogyjádi, Szentes Zoltán.

Az örökifjú jádi legénység ezúttal sem hibázott: két győzelemmel kezdte meg szereplését. A mezőny egyik újonca, az Egyetem II. (kettő) a tapasztalatszerzés jegyében vívta meg első mérkőzéseit.

- Kicsit tartottam tőle: a pécsiekkel játszottunk, a fiatalabbak közül és az idősebbek közül is voltak játákosok, tudtam, hogy jók. Ahhoz képest szerintem, ami tőlünk elvárható volt újoncként, nem hoztunk rosszat. Alapvetően egy baráti társaság volt a kezdő mag, aki elkezdte szervezni. Pintér Zsanett az edzőnk, aki épített egy fiúcsapatot. A nyár elején ekzdtünk el játszani, jöttek többen, jóban vagyunk, így kezdődött ez az egész - mondta a Kaposvári Egyetem II. játékosa, Kovács Attila.

Az első torna programjában összesen 12 mérkőzés szerepelt, a második fordulót december 16-án rendezi majd a megyei szövetség.

Címkék: somogyjád, megye, egyetem, röplabda, kaposvár, sport