Gurley labdalopása, valamint Csorvási M. ziccere nyomán a vendégek szereztek vezetést, amit a meglehetősen szellősen védekező kaposváriak ellen tartani is tudtak. Hendlein zsákolása és néhány lerohanás után ugyan zárkózott a hazai alakulat, ám Dukics és Gurley is tarthatatlan volt. Kiválóan felkészültek a vendégek a somogyiak játékából, és kiváló százalékkal dobtak is, így megérdemelten vezettek az első negyedet követően.

A folytatásban összekapta magát a hazai együttes és Hendlein, valamint Spica vezérletével 29–32-ig zárkózott. Molnár edző időkérése után Swanston hintett két triplát és 37–35-re már vezettek is a kaposváriak. Spica óriási zsákolását követően már tombolt a lelátó, amely a 18. percben már 47–37-es vezetést ünnepelhetett. Dukics és Gurley révén faragta hátrányát a Szeged, amely ellen nem volt elég hatékony a hazai zónavédekezés.

Mindössze öt pont előnnyel vághatott a záró játékrésznek a Kaposvári KK, amelyben Spica és Swanston szerezte a pontokat. A nagy adok-kapokból ekkor a hazaiak jöttek ki jobban, de négy perccel a vége előtt Gurleynek és Tanácsnak köszönhetően 76–72-ig jöttek fel a szegediek. Csorvási M. büntetőivel és Gurley ziccerével még megcsillant a remény a vendégek előtt, de Spica duplája végleg eldöntötte e meccset

 

Fekete Ádám: – Nehéz szülés volt, de tudtuk, hogy az lesz. Most már elmondhatom, hogy Dunn bokasérülése ellenére vállalta ma a játékot és Szőke is betegen lépett pályára. A "kötelező győzelmek" mindig a legnehezebbek, de remélem, hogy most már hazai pályán is meg tudjuk mutatni, ennél többre is képes ez a csapat.

Molnár József: – Ahogy megbeszéltük, aszerint kezdtünk. A triplák felhozták a hazaiakat, aztán a harmadik és negyedik negyedben felzárkóztunk. Ennek ellenére nem elég okosan és nem elég jól játszottunk ahhoz, hogy végül nyerni is tudjunk.

 

Kaposvári KK–Naturtex-SZTE-Szedeák 81–78 (21–28, 31–14, 16–21, 13–15)

Kaposvári Városi Sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Benczur T., Gál J., Rácz Zs.

Kaposvári KK: Dunn (13), Drahos (-), Swanston (33/15), Hendlein (10), Spica (20). Csere: Szőke (4), Kiss K. (1), Kovács S. (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Vida (6), Gurley (25/6), Kiss Zs. (8/6), Dukics (10/3), Csorvási M. (19). Csere: Csorvási L. (1), Tanács (9). Vezetőedző: Molnár József. Edző: Bonifert Domonkos.

Címkék: csapata, kaposvári KK, ötödik, győzelem, kosárlabda, sport