Lezárult a szabadtéri szezon, most már fedeles lovardában szállnak nyeregbe a díjugratók. Így történt ez Kaposváron is, ahol a Pannon Lovas Akadémia adott otthont a Pannon Nagydíj elnevezésű díjugrató versenynek. A rangos viadalra az ország minden tájáról érkeztek próbázók. Somogy megyét a Zselic-Farm Kft., a Taszári Vital Lovas Club és a házigazda Lovas Akadémia SC Kaposvár sportolói képviselték.

- Mindegyik egyesületből voltak értékes helyezések, sőt győzelmek is, én azt gondolom, hogy nem emelnék ki név szerint senkit ezzel kapcsolatosan, hiszen majd az eredmények közzé lesznek téve és ott mindenki megtudhatja, hogy kik szerepeltek a legjobban. A most felépített díjugrató pálya, ami jelen pillanatban áll, ez a Pannon nagydíjnak a pályája. Ezen két hazai, somogyi lovas vesz részt, az ifjú Kövy Andris és a Szabó Anita - mondta a Lovas Akadémia SC Kaposvár versenyigazgatója, Szarka Ferenc.

Ifjabb Kövy András egy fiatal, rutintalan lóval állt rajthoz, ennek ellenére bízott a jó szereplésben.

- Remélem, hogy hibátlanul tudok menni vele. Egy tehetséges, óvatos ló, de a fiatal kor és rutintalansága miatt azért nagyon odafigyelve kell lovagolnom, remélem, hogy sikerül egy hibátlan pályát mennem vele. Nagypályás lovasok és nagypályás lovak vannak itt a versenyen, úgyhogy nagyon erős mezőny van. Én szerintem egy komoly összevetés lesz, legalább egy nyolc-tíz lovast várok hibátlannal, és biztos, hogy gyorsan kell menni, ha az ember nyerni akar - mondta a Zselic-Farm Kft. lovasa, ifjabb Kövy András.

Kövy a viadalon már bezsebelt egy második helyet az öt éves lovak versenyében, a nagydíjon azonban nem sikerült ilyen jól teljesítenie. Piano nevű lovával a 21. helyen zárt. A fő versenyszám másik somogyi résztvevője, a Lovas Akadémia SC színeiben szereplő Szabó Anita 19. lett. A végső győzelmet Gombos László, a Kincsem Lovaspark SE versenyzője szerezte meg hibátlan lovaglással. A négynapos megmérettetés szép somogyi sikereket is tartogatott. A taszári Pál Renáta nyílt kategóriában harmadik, Matyi Bianka, a Zselic-Farm Kft. versenyzője az ifjúságiak mezőnyében második, míg Németh Hanna, a Lovas Akadémia SC indulója a kezdő lovasok között első helyezést ért el.

Címkék: Kövy Anderás, Pannon Lovasakadémia, díjugrató, Szabó Anita, verseny, sport