Lomnici Soma triplája csak szépségtapasz volt a táncsicsosok számára a négyszeres bajnok Tüskevár ellen. A címvédő a megyei bajnokság nyitó fordulójában magabiztos játékkal győzött 76:49 arányban.

- Igazából mi sem számítottunk ilyen nagy arányú győzelemre. Készültünk az ellenfélből, de hát most a játék így alakult, annak ellenére, hogy meghatározó játékosaink távoztak az egyesülettől, de a többiek maximálisan helytálltak ezen a mérkőzésen - mondta a Tüskevár SE edzője, Bodródi Lajos.

Az újonc Táncsics gárdájának a középmezőny a cél a bajnokságban.

- Látszott az összeszokatlanság a csapaton. Nem elsősorban győzelmi reményekkel álltunk fel a pályára. Úgy, ahogy sikerült helytállnunk. Két csapatból lett összegyúrva. Elsősorban a Táncsics, ugye a régi FIAT KK, illetve a régi Titán KK-ból lett kialakítva ez a csapat. Mindkét csapat kiöregedés és egyéb okok miatt elfogyott, és a kettőből egyet csináltunk, így sikerült ugyanannyi csapattal elindítani a megyebajnokságot, mint tavaly, tehát tizenegy csapat indul a megyebajnokságban - mondta a Táncsics TKK edzője, Dross Zoltán.

A Tüskevár-Táncsics mérkőzésen kívül még négy találkozót rendeztek az első fordulóban. A Zrínyi KK 104-30-ra verte az ATM-VTP KK együttesét, a Mágusok gárdája a Tamási csapatát győzte le 94-40-re, míg a Henger KK 67-40 arányban bizonyult jobbnak a nagyatádiaknál. A Táncsics tornacsarnokán kívül Somogyjádon is rendeztek bajnoki mérkőzést, ahol a házigazdák 59-52-re verték a Meló-Diák KK-t.

A megyei küzdelmekbe a Kaposvári Kosárlabda Klub U18-as csapata is benevezett, ők szabadnaposak voltak az első játéknapon. Az előttünk álló hétvégén nem rendeznek mérkőzést a bajnokságban, a második forduló november 11-én, vasárnap lesz.

Címkék: címvédő, Tüskevár, Táncsics, megyei, kosárlabda, sport