A sportiskola korábbi kadet Európa-bajnoki ezüstérmese jövőre szeretne részt venni a felnőtt világbajnokságon. A somogyiak másik nyerőembere Halasi Dániel volt a hétvégén, aki a korábbi sérülések és a betegségek után a bronzéremig jutott az ob-n.

Újra remek formában a kaposvári birkózók: a hónap közepén Borsos Dávid nyert felnőtt magyar bajnoki címet a kötöttfogású ob-n, az elmúlt hétvégén pedig Kovács Bence menetelt egészen az aranyéremig a kecskeméti szabadfogású magyar bajnokságon.

- Én reménykedtem benne, hogy érmes tudok lenni a felnőtt ob-n, annak ellenére, hogy 18 éves vagyok. Nem volt annyira erős a súlycsoport. Egy miskolci sráccal kezdtem, 22 éves volt, simán el tudtam verni. Az elődöntőben egy 36 éves Vasas-versenyzővel birkóztam, magabiztosan nyertem. A döntőben egy 22 éves csepelivel mérkőztem, három menetben sikerült elverni, és felnőtt magyar bajnoki címet ünnepelni. Talán az állóképességem a döntőben, az volt nagyon jó, illetve a gyorsaságom, a technikám - mondta a Kaposvári Sportiskola magyar bajnoka, Kovács Bence.

A korábbi kadaet Európa-bajnoki ezüstérmes sportoló  nem csak saját korosztályában, hanem a felnőtt mezőynben is szeretne további sikereket elérni.

- Most úgy gondolom, mindenki engem akar megverni szabadfogásban, 55 kg-ban. Jövőre Budapesten rendezik a világbajnokságot, és komoly esélyem van, hogy én induljak 55 kg-ban - tette hozzá Kovács Bence.

Az emúlt hétvége másik sikerembere, az ugyancsak 18 esztendős Halasi Dániel első éves juniorként nyert felnőtt magyar bajnoki bronzérmet.

- Elég nehéz volt, megmondom őszintén. Sokat kellett dolgoznom, illetve pihennem is kellett, de szerencsére jól sikerült a felkészülésem, és jól alakult ebben az évben minden. Nagyon biztató ez a harmadik hely. Erőt ad mindenképp, az elődöntőben egy felnőtt válogatottól kaptam ki, de szoros volt. Mindenképpen nagy reményt ad. Jövőre nehéz lesz, de úgy érzem, sikerül a válogatottságot ismét elérnem - mondta a Kaposvári Sportiskola sportolója, Halasi Dániel.

A remények szerint Takács László vezetőedző és szakmai stábja a következő komoly erőpróbákra is jól felkészíti majd a tehetséges kaposvári fiatalokat.

Címkék: Kovács Bence, 55 kg, birkózó, Kaposvári Sportiskola, bajnok