Fontos meccsen diadalmaskodott a házigazda MCM a vas megyei Nagymizdó csapata ellen. A férfi teke NB I. Délnyugati csoportjának 9. fordulójában 5:3 arányú sikert arattak a somogyiak. A találkozó elején fej-fej mellett haladt a két gárda, 2:2-es állás után azonban a kaposváriaknak jött ki jobban a lépés. A vendéglátók a találkozó végéig lendületben maradtak és összesítésben 30 fával szereztek többet ellenfelüknél. Az MCM csapatának legeredményesebb játékosa Mettner Zoltán volt 544 fával. Rajta kívül Vörös és Lengyel is értékes pontot szerzett. A győzelem értékét növeli, hogy a kaposváriak számára már a dobogó is látótávolságba került. Csendes Róberték a 8. forduló után mindössze négy ponttal vannak lemaradva a harmadik helytől.

- Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk sajnos. Nehézzé tettük a saját magunk számára, mert az elején egy nagyon gyenge eredmény megpecsételte a kezdő hangulatot, de úgy érzem, hogy a csapat azért összeállt, és egy nagyon szoros küzdelemben sikerült azért megvernünk ezt a Nagymizdó csapatát - mondta az 1. MCM SE Kaposvár csapatkapitánya, Lapat Krisztián.

- Sokkal jobban meg szerettük volna nehezíteni a házigazda dolgát, de úgy érzem, hogy kevés volt az összteljesítménye az egyesületnek. Egy 540-es fával nem lehet NB I-ben meccset nyerni. Ezt tudomásul kell venni, hogy sok volt a 390 is, ez is három darab volt, és emiatt nem volt esélyünk, hogy megszerezzük a győzelmet, ahhoz egy jobb csapatnak kellett volna összeállni nálunk, hogy meg tudjuk verni a házigazdákat, mert amikor kellett, nagyon jól dobtak - TOPIDO Nagymizdó SE edzője, Vörös Zoltán.

Az 1. MCM SE Kaposvár csapatára a hétvégén újabb feladat vár. A hetedik helyen álló somogyiak a 9. fordulóban Sopronba látogatnak.

Címkék: topido, mcm, sopron, teke, kaposvár, sport