Gyásszünettel kezdődött a találkozó a 84 éves korában elhunyt Samu Miklós vízilabda edzőre, játékvezetőre, emlékeztek meg a felek a kaposvári uszodában. Gyásszünet után technikai szünet következett, ugyanis az időmérő eszköz mondott csütörtököt ezen a szombati munkanapon. Bár ekkor már Bundschuh góljával vezettek a heves megyeiek, a gólszerzőnek nem volt nehéz dolga, ugyanis teljesen üresen hagyták a kaputól 3 méterre. A technikai zűrzavart kihasználva kicsit rendezte a sorokat Bereczki Miklós, és a folytatásban már jobban védekezett csapata, az egriek csak büntetőből tudták bevenni a remekül védő Nagy Péter kapuját. (0-2). A második negyed Práczky Károly góljával kezdődött, ezzel egy gólra zárkózott fel a KVK. Majd Biros Pétert hagyták üresen, aki nem hibázta el az adódó lehetőséget, így újra kettővel vezettet a tavalyi bajnok Eger. Ezt követően többször is sikerült megúszniuk a vendégeknek és ez által tetemes előnyre szert tenniük. (2-7).

A fordulás után feljavult a Kaposvár játéka, jobban védekeztek, és a támadásaik is eredményesebbek voltak. Sikerült is nagy bravúrral megnyerniük a negyedet, ehhez kellett a csapatkapitány, Balogh Zoltán mesteri ötméterese is, na és persze Nagy Péter kiváló védései. (5-9). Az utolsó játékrészt az egriek kezdték jobban, próbálták növelni előnyüket és végleg a maguk javára fordítani a mérkőzést. Érdekesség, hogy Gerendás György többször is sort cserélt a mérkőzésen, ráadásul az utolsó időkérését is erre használta ki a vendégek ősz hajú edzője. Összességében megérdemelten nyert a vendég Eger, a különbség is hűen tükrözi a mérkőzés képét.

Kaposvári Vízilabda Klub-ZF Eger 5–13 (0-2, 2-5, 3-2, 0-4)
Kaposvár, városi uszoda, 250 néző. Vezették: Mucskai, Marnitz.
KVK: Nagy P. – Papp (1), Hoppál, Horváth D., Bakó, Balogh Z. (1), Pataki. Csere: Maár, ifj, Berta (1), Kutasi, Práczky (1), Gyurováth (1), Szabó Zs. Vezetőedző: Bereczki Miklós.
Eger: Bisztrisányi – Bátori (4), Graham (2), Mezei, Gór-Nagy, Bundschuh (1), Biros (1). Csere: Gerritse (1), Salamon (1), Kovács G. (2), Varga Zs., Seman (1), Chilkó, Sándor.  Vezetőedző: Gerendás György.
Gól emberelőnyből: 6/1 ill. 10/2. Gól ötméteresből: 1/1 ill. 1/1
Kiállítva: Seman. Kipontozódott: Bakó.

Bereczki Miklós: Látszott, hogy fizikálisan, gyorsaságban egész más kategóriát képviselnek. Meglátszott a játékosok közti különbség. Tudom, hogy mindenkinek nyakig ér a víz, de plusz húsz kiló sokat számít. A kapusomat kiemelném, akárcsak a Honvéd ellen, most is jól védett. A védekezés 6-6 ellen jól ment, de a lefordulásokkal nem tudtunk mit tenni.

Gerendás György: Erre számítottam. Tavaly egy sokkal izgalmasabb mérkőzést játszottunk itt, kaposvári szempontból. A Kaposvár egy fiatal csapat, felkészítettem a fiúkat, hogy koncentráljanak, mert kellemetlen a játékstílusuk. Az Eger jobb csapat, ez kétségtelen, de ez a Kaposvár ezzel a stílussal bárkit meglephet. Nagyon jó úton járnak itt a vízilabdában, kívánok egy kis kitartást a városnak, hiszen ezzel a lendülettel 4-5 év múlva egy nagyon jó, markáns csapat lehet itt, ami jót tenni a vízilabdának.

(kapospolo.hu)

Címkék: eger, edző, kvk, vízilabda, sport