Alaposan ráijesztettek az éllovas Somogysárdra a bajnokságot szintén jól kezdő tapsonyiak, akik Fülöp Richárd góljával már a hetedik percben vezetést szereztek. A vendégek ennek ellenére a döntetlennel is elégedettek lettek volna a találkozó végén.

- A Sárd ugye most került fel, de nagyon jól hozza az eredményeket. Hasonló csapatjátékot produkálunk mi is, összeálltunk, ahogy összeálltunk. Azt várom, hogy egy pontot elvigyünk innen, hogy megmaradjon ez a szoros élmezőny, és ha egy döntetlent tudnánk hozni, akkor ott maradnánk a második helyen - mondta a Tapsony KSE edzője, Héder István.

A tapsonyiakhoz hasonlóan a Somogysárd is 22 pontot szerzett kilenc bajnoki forduló alatt, jobb gólkülönbségének köszönhetően azonban Vancsura Gábor legénysége várta az élről a rangadót.

- Konkrétan erre nem számítottunk, mert igazából az erőviszonyokat nem nagyon ismertük ebben az osztályban, de már az edzőmeccsek alatt azért körvonalazódott az, hogy nem lesznek kiesés gondjaink. Remélem, hogy tudjuk hozni az eddigi jó formánkat, és egyértelmű, hogy nyerni szeretnénk - mondta a Somogysárd KSK edzője, Vancsura Gábor.

A vendég találat után hamar összekapták magukat a sárdiak. A 17. percben Kuti Krisztián egyenlített.

A hazaiak innentől kezdve átvették az irányítást. Tetszetős játékuk újabb gólokkal párosult az első félidőben, Kuti Richárd két alkalommal is eredményes volt. A második játékrész elején tíz emberre fogyatkoztak a vendégek, és a somogysárdi Dávid László találatával végleg eldőlt a három pont sorsa. A tapsonyiak becsületére legyen mondva, hogy 4-1 után is küzdőttek, sőt Sára révén szépítettek is. Ez a nap azonban nem róluk, hanem Kuti Richárdról szólt, aki a 70. percben megszerezte a harmadik gólját is, és ezzel beállította az 5-2-es végeredményt. Győzelmével a Somogysárd a 10. forduló után továbbra is az élen áll a Déli csoportban. A Tarany otthonában 3-1-es sikert arató berzenciek feljöttek a második helyre, a Kadarkúton gólfesztivált rendező böhönyeiek pedig a harmadikra. A Tapsony gárdája a sárdi vereség után a negyedik pozícióból várja a hétvégi folytatást.

Címkék: gólok, start, megyefoci, Somogyjád, bajnokság, sport