A derbi után mindkét oldal előre tekint: a zöld-fehérek szeretnék megerősíteni a helyüket a középmezőnyben, a siófokiak viszont szorgos pontgyűjtésbe kezdenének.

- Nagyon meglepődtem... Örültem, hogy sikerült összehozni egy tizenegyest, aztán én kaptam sárgát. Most már mindegy, mert miénk a három pont - mondta a Kaposvári Rákóczi FC focistája, Kovács Olivér.

A kaposváriak sokoldalú játékosa, Kovács Olivér jól játszott és gólt is szerzett a mérkőzésen, majd részese lehetett a lefújás utáni ünneplésnek is. A kaposvári közönség az elmúlt hetek felemás eredményei után nagy örömmel fogadta a megyei rivális elleni diadalt.

- Nem sok ilyenben volt részünk. Fantasztkus volt a közönség, űzte-hajtotta a csapatot, köszönjük a biztatást. Fantasztikus élményen vagyok túl, jól játszottunk, győztünk, fel vagyunk dobódva, így megyünk Diósgyőrbe. Én nekem semmit nem számít, hol játszom, a lényeg, hogy a pályán legyek. Ha a mester azt mondja, hogy kapus legyek, azt is eljátszom. Hogy a pályán voltam, annak nagyon örülök - tette hozzá Kovács Olivér.

A Rákóczi 11 forduló alatt 13 pontot gyűjtött, és ezúttal még az sem okozott problémát, hogy három csatár is hiányzott a meccsre készülő keretből eltiltás, illetve sérülések miatt.
A siófokiak nem csak a három gólos vereség miatt bánkódtak, hanem azért is, mert továbbra is nyeretlenek az NB I-ben.

- Az elején jobbak voltunk, a Kaposvár jól kontrázott. Nem tudtunk a lehetőségekből értékesíteni. Volt egy lövésem, Hajdúch parádésan védett. A Kaposvár vezető gólja rengeteget jelentett nekik, nyugodtabban tudtak játszani - mondta az FGSZ Siófok focistája, Zamostny Balázs.

A siófoki játékos elárulta: továbbra sincs pánikhangulat a csapat öltözőjében.

- Nagyon nehéz a helyzetünk,de nem ketesünk kifogásokat. Bárki ellen játszunk, lehet keresnivalónk. Nincs szerencsénk, egyéni hibákból kapjuk a gólokat. Nagyon kelelne egy győzelem, hogy áttörjön a gát, és el kell ekzdeni gyűjtögetni a pontokat. Nincs sok időnk, tényleg el kell kezdeni - tette hozzá Zamostny Balázs.

A seregható Siófok pénteken a Kecskemétet fogadja, a Rákóczi pedig szombaton délután a dobogóra vágyó Diósgyőr otthonában lép majd pályára.

Címkék: Kovács Olivér, Zamostny Balázs, FGSZ Siófok, Kaposvári Rákóczi FC, mérkőzés, sport