A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia növendékei egyre jobb körülmények között dolgoznak, és a remények szerint ezzel biztosított lesz a Rákóczi további utánpótlása is.

A  társasági adóból befolyó pénznek és a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásának köszönhetően a szakemberek egy vadonatúj pályát építettek. A gyepszőnyeget eltávolították, és délnyugati irányba eltolva egy vadonatúj pályát építettek vízelvezetéssel és telepített öntözőrendszerrel. A centerpálya mögött keresztben egy újabb edzőpálya készült, illetve egy 60X30 méteres műfüves technikai pálya is segíti már a minőségi munkát. A beruházás összege csaknem 110 millió forint volt.

- A magyar labdarúgás történetében a kaposvári futball mindig különleges szerepet töltött be abban a tekintetben, hogy a legkevesebb pénzből volt képes a legtöbbet kihozni magából. Ez pedig nagy mértékben köszönhető a saját nevelésű játékosoknak. Ennek az alapját az akadémia adja - mondta Szita Károly polgármester az avatóünnepségen.

- Külön örülök, hogy egy ilyen csodálatos napon adtuk át a megújult pályát. Ez a napfény jelzi talán azt a váltzozást, amin keresztül ment Kaposvár labdarúgásának létesítményhelyzete. Remélem, nem áll meg itt a folyamat, mert még több pályára van szükségünk - tette hozzá a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke, Horváth Miklós.

Csütörtökön megrendezték a jubileumi, 15. Kapos Kupa középiskolás torna döntőjét is, az első helyet a címvédő Eötvös szerezte meg az Építőipari legyőzésével.

Címkék: Építóipari, futballpálya, Kapos Kupa, avatás, Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, sport