Évzáró modellhajó versenyt rendeztek Kaposváron, a Meistro Lovas Klubban. A második ízben kíirt Zymankó Kupán a borongós idő sem szegte kedvét a mintegy negyven résztvevőnek.

- Az ország krémje itt van, sajnos ez a kategória annyira nem népszerű Magyarországon, ezért kevés verseny van. Emiatt, aki ezt a kategóriát csinálja, mindig eljön, tehát szeretnek versenyezni. Edzés is, meg verseny is egyben, mindenki próbálgatja a dolgokat. Kétszáz méteres pályát kell megtenni, ez egy háromszög formájában jelenítődik meg. A pályát oda-vissza kell megtenni, és ezt a kétszáz métert a jó hajók 13 másodperc alatt teszik meg, a nagyon jók tizenkettő - mondta a kaposvári Textiles Modellező Klub versenyzője, Tamasóczki Tamás.

A hajómodellezés a kaposvári fiatalok körében is népszerű.

- Azért jó, mert mondjuk ilyen versenyeken nem jó, mert izgulok, csak ilyen feszültség levezető mondjuk egy dolgozat után, vagy előtt - mondta a Kaposvári Automodellező Klub versenyzője, Szentesi Máté.

A kaposváriakon kívül jöttek versenyzők Győrből, Budapestről és Nagykanizsáról is.

- Nagyon sokat kell tréningezni, úsztatni, és talán ennyi. Meg hát az öregek tapasztalataira azt mondom, hogy még jócskán lehet támaszkodni - mondta a nagykanizsai Kovács Gyula.

A szezonzáró, baráti hangulatú versenyen remekeltek a Textiles Modellező Klub és a Kaposvári Automodellező Klub indulói. A megyeszékhely két egyesülete összesen tíz dobogós helyezést gyűjtött össze. Dusa András két alkalommal is az élen zárt, rajta kívül Tamasóczki Tamás, Novics József és Nagy Zoltán sem talált legyőzőre kategóriájában. Várady István, Csajághy Balázs és Novics József egy-egy második helyet is bezsebelt, míg Szentesi Máté a junior kategóriában harmadik lett.

Címkék: Kaposvári Autó Modellező Klub, Textiles Modellező Klub, hajómodellek, kategória, verseny, sport