Az NB I-ben szereplő kaposváriak az egri gárdát fogadták. A mérkőzésen a házigazdák részéről Kiss Bence duplázni tudott, és Csáki Richárd is a kapuba talált.  

Nagy volt a fogadkozás a kaposváriak részéről az Eger elleni bajnoki előtt. Horváth Zoltán együttese az U18-as NB I-es pontvadászatban egyszer tudott győzni ideáig, így égető szüksége volt a pontokra.    

- Ettől a mérkőzéstől egyértelműen győzelmet várok, megmondom őszintén, el sem tudok mást képzelni. Olyan mérkőzések jönnek, mint az előbb már mondtam, amelyeket elvileg és gyakorlatilag nagyon remélem, hogy meg tudunk nyerni - mondta a Rákóczi U18-as edzője, Horváth Zoltán.

- Ez a bajnokság igazából számunkra kicsit erős, mivel a 95-ös korosztályból többen feljátszanak a tizenkilencbe, ebből kifolyólag a létszám sem tökéletes. Kevesen vagyunk, de igyekszünk tisztesen helytállni - mondta a Rákóczi U18-as csapatkapitánya, Kiss Konrád.

Már a mérkőzés első perceiben látszott, hogy a kaposváriak nagyobb játékerőt képviselnek ellenfelüknél. A zöld-fehérek irányították a játékot, és a második helyzetükből be is találtak az egri kapuba.

Kiss Bence bődületes gólja után a Rákóczisok több alkalommal is növelhették volna az előnyüket a szünetig, azonban kimaradtak a lehetőségeik. A második játékrészt a vendégek kezdték jobban, még az egyenlítés is összejött nekik, ezt követően viszont rendezte sorait a zöld-fehér együttes. A 70. percben Kiss Bence újabb góljával módosult 2-1-re az eredmény, nem sokkal később pedig Csáki is betalált, így a Bene akadémia U18-as korosztálya magabiztosan nyert. Horváth Zoltán tanítványai a kilencedik forduló után két győzelemmel és hét vereséggel a 14. helyen állnak a tabellán.

Címkék: U18, Eger, győzelem, utánpótlás, Rákóczi, sport