A Nehézatlétikai SE versenyzője a Miskolcon megrendezett felnőtt kötöttfogású országos bajnokságon állhatott fel a dobogó tetejére az 55 kg-os súlycsoportban. Borsos azzal a céllal vág neki a következő négy éves ciklusnak, hogy a végén kijusson a riói olimpiára.

Borsos Dávid két nappal a jól sikerült magyar bajnokság után. A kaposvári birkózóban maradt erő a hétfői edzésre is, pedig a miskolci versenyen sem kímélte riválisait. A sportoló harmadik magyar bajnoki címét ünnepelhette.

- Úgy gondolom, nem lehet összehasonlítani egyik aranyérmet sem a másikkal. Mindegyik más felkészülést, küzdelmet takar. Minden eredménynek örülni kell, annak is, ami nem arany, illetve tanulni belőle - mondta a Kaposvári Nehézatlétikai SE birkózója, Borsos Dávid.

A 23 esztendős sportoló idei felkészülését nem akadályozta sérülés, aminek meg is lett az eredménye. Az aranyéremig vezető úton három mérkőzés várt rá: elsőként magabiztosan nyert a diósgyőri Pásztor ellen, majd nagy csatában múlta felül a Vasas birkózóját, Turbuczot. A döntőben klubtársa, Knipli Csongor ellen lépett szőnyegre, és szoros csata végén kerekedett felül. Dávid úgy tervezi, hogy keményen végigdolgozza a most induló négy éves olimpiai ciklust is.

- Szeretnék nekiugrani. Ez annyit jelent, hogy mindent megteszek, hogy kihozzam a legtöbbet magamból a következő négy évben. Mint tudjuk, Londonban Módos Peti bronzérmes lett, így őt igen nehéz kirobbantani az első helyről, de mindent megteszek, hogy megtörténjen ez. Olyan szinten nehéz a mi életünk, hogy az anyagi háttér nincs teljesen fedezve. A szakmai háttér viszont megvan, itt Takács László, a válogatottban Struhács György. És mindenhol vannak jó edzőpartnerek. Ez ilyen szempontból segítség - tette hozzá Borsos Dávid.

Borsos Dávid sikere a kaposvári egyesület hírnevét is öregbíti, a vezetőedző mégsem felhőtlenül boldog.

- Nem tudjuk méltóképpen megjutalmazni Dávidot. Már nem tíz éves, hogy egy szelet csokiért és az edző két szép szeméért bármire képes a tanítvány. Szomorú., hogy így vágunk neki a következő olimpiai ciklusnak, pedig esélyes, hogy kijusson az olimpiára. Ehhez olyan körülmények kellenek, amik jelenleg nincsenek meg - mondta a Kaposvári Nehézatlétikai SE vezetőedzője, Takács László.

A szakember hozzátette: fontos lenne, hogy a következő olimpiát már ne kaposvári sportoló nélkül rendezzék meg. Ehhez kellene az anyagi segítség az előttünk álló évekre.

Címkék: kötöttfogású, Borsos Dávid, Nehézatlétikai SE, felnőtt, birkózó, sport