A két megyeszékhely közötti 72 kilométeres távot 12 szakaszra bontották: a csapatok Sásd irányában, a Mecseken keresztül futottak le Pécsre. A viadalon a középiskolások is rajthoz állhattak, közülük a kaposvári Táncsics gimnázium váltója bizonyult a legjobbnak.

Idén is megrendezték a Rókaűzők elnevezésű nemzetközi váltófutó-versenyt. A rajt a kaposvári Kossuth téren volt, a résztvevőket Kaposvár alpolgármestere, Oláh Lajosné köszöntötte az indulás előtt. A házigazda Kaposvári Egyetemet szép számú hallgató képviselte a megmérettetésen.

- Én elsőéves vagyok még csak, úgyhogy most indulok először, de ugye három csapattal indulunk, úgyhogy a többiek azok már régebb óta. Ugye, vannak negyedévesek is, harmadévesek is - mondta a Kaposvári Egyetem próbázója, Tóth Viktória.

A versenyre Debrecenből is érkezett csapat.

- Gondoltunk, hogy kipróbáljuk magunkat, mert egész jó csapatot sikerült összeszedni. Kipróbáljuk magunkat itt is. - Mi a célkitűzés ezen a versenyen? - Hát a dobogó. Szeretnénk minél jobb helyezést elérni. Jó, nem feltétlenül ez a célja, de az is - mondta a Debreceni Egyetem próbázója, Balogh Tibor.

A tömegrajt után az első váltópont a szentjakabi buszfordulóban volt. A különböző hosszúságú és nehézségi fokú szakaszokat egymás között, saját belátásuk szerint oszthatták fel a csapatok tagjai. A Pécsi Roham elnevezésű csapatban Lengyel Kinga volt az első próbázó.  

- Így beszéltük meg a négy lánnyal. Volt, aki szervező, neki volt egy táv, amit nagyon szeretett volna, így a két hosszabb táv közül szerettem volna választani - mondta a Pécsi Tudományegyetem próbázója, Lengyel Kinga.

A folytatás is sok izgalmat és küzdelmet ígért, hiszen a Zselic, majd a Mecsek dombjai alaposan megfogták, szétszakították a mezőnyt. A pécsi Dóm térre végül a pécsi közgáz másik együttese, a Pécsi Rókák váltója ért elsőként célba. A vegyes csapatok csatájában a címvédő Kaposvári betyárok a második helyen zártak a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem sportolói mögött. A középiskolások versengésében a kaposvári Táncsics gimnázium TMG VadÁszai alakulata bizonyult a legjobbnak.

Címkék: középiskolák, egyetemek, rókaűzők, Pécs, verseny, sport