Négy kontinens 12 párosa mutatta be zenés gyakorlatát a 25. kaposvári díjlovagló Világkupa-verseny döntőjében. A Nagydíj-kűr két magyar indulója közül a 60 esztendős Komjáthy György szerepelt jobban, aki a kilencedik helyet szerezte meg az erős mezőnyben. A közönség londoni olimpikonokat is láthatott a Pannon Lovas Akadémián, és közülük végül az ausztrál Oatley Lyndal hódította el az első helyezést Sandro Boy 9 nyergében.

A második helyet a tavalyi győztes lengyel Katarzyna Milczarek, a harmadikat pedig a kanadai Pia Fortmüller érdemelte ki. Az eredményhirdetés során külön köszöntötték az örökös bajnok Dallos Gyulát, aki a kilencvenes években nyolcszor is elhódította az első helyet legendás lovával, Aktionnal.

- Ennek a varázsa, hogy rengeteg olyan Világkupa, amely a kaposvárival együtt kezdődött, már rég nem működik, és kaposvár negyed évszázadon át töretlenül tudja tartani ezt a színvioanalt. A szervezéshez hozzátársult egy szerencse, hogy ez idő tájt a Dallos, Aktion páros volt a világon az egyik legjobb - mondta az örökös bajnok, Dallos Gyula.

A tapasztalt szervezőgárda természetesen nem szeretne megállni 25-nél, már a folytatást tervezi.

- Egyre nehezebb a finanszírozás, egyre nagyobb pénzdíjakat kell nyújtani. A mostani verseny mutatja, hogy a gépezet működik, a rendezők, a szervezők kimondottan könynedén dolgoznak. A pénzt nehéz megteremteni, mert más szakágak működésére is kell - mondta a Lovas Akadémia SC Kaposvár elnöke, dr. Hafner József.

Az idei,  jubileumi díjlovas hétvége legjobbjai között 13 ezer eurót osztottak szét.

Díjlovagló Világkupa, magyarországi forduló. Kaposvár, Pannon Lovas Akadémia.

A harmadik nap eredményei.

Nagydíj-kűr (12 induló): 1. Oatley Lyndal (ausztrál, Sandro Boy 9 nevű lován) 76,525 százalék, 2. Milczarek (lengyel, Ekwador n. l.) 75,5, 3. Fortmüller (kanadai, Orion n. l.) 72,750 ... 9. Komjáthy (magyar, Wolkenstern n. l.) 63,675 ... 12. Németh G. (magyar, Le Baldi n. l.) 60,750.
Nagydíj speciál (5 induló): 1. Heike Kemmer (német, Quantico n. l.) 68,156, 2. Logutenkova (ukrán, Don Gregorius n. l.) 67,667, 3. Hauptmann (osztrák, Fechdachs H n. l.) 65,556.

Intermediaire-kűr (11 induló): 1. Nars Gottmer (holland, Ehrengold MJ n. l.) 72,850, 2. Kosak (osztrák, Florentino n. l.) 71,650, 3. Wünschek (osztrák, Don Aurelio n. l.) 70,625 ... 10. Szokola (magyar, Arco Polo Z n. l.) 66,425.

Nézze meg a győztes nagydíj-kűrt!

 

Címkék: diadal, véget, ért, rangos, verseny, sport