Elég sok borsot tört az előző szezonban a BVSC orra alá a Kaposvári Vízilabda Klub. Az alapszakaszban egyszer, a rájátszásban pedig kétszer is sikerült legyőznie a hétszeres bajnok fővárosiakat. Az új évad első fordulójában nem sikerült a bravúr: a BVSC rendkívül koncentrált játékkal már az első negyedben 4-1-es előnyt harcolt ki magának. A folytatásban 5-1-nél Kutasi szépített, majd Balogh Zoltán is betalált, ám ezt a gólt szabálytalanság miatt nem adták meg a játékvezetők. Felzárkózás helyett csak tovább nőtt a két csapat közti különbség, a félidőben már 8-3-ra vezettek a fővárosiak. A harmadik negyed elején bekapott újabb két találat gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát. A kaposváriak mentségére legyen mondva, hogy 10-3 után 11-6-ra felzárkóztak, ezután azonban újabb két BVSC-gól következett. A záró játékrész egy külön meccset is hozott a kaposvári Hoppál Gergely, és a vendégek átlövője, Borsós Endre között.


A meccset azonban a BVSC nyerte 16:8 arányban, így a KVK a Junior Válogatott előrehozott bajnokin elszenvedett 9-7-es vereség után, ismét pont nélkül hagyta el a medencét.
- Ezt tavaly is eljátszottuk, hogy mindig csak kérünk és kérünk, aztán utána nagy nehezen jött csak a végére össze a dolog. Én azt gondoltam, hogy idén egy magasabb szintről indulunk, de úgy látszik, hogy gyakorlatilag a nulláról kell kezdeni megint mindent, holott a játékosok zöme azért ugyanaz, aki tavaly volt - mondja a Kaposvári Vízilabda Klub vezetőedzője, Bereczki Miklós.


- Nem erre az eredményre számítottunk. Sokkal inkább úgy készültünk, hogy egygólos meccs lesz, vagy ide vagy oda, de mindenképpen egy szoros eredmény, ahhoz képest hatalmas csalódás a játékunk - tette hozzá a Kaposvári Vízilabda Klub játékosa, Maár Róbert.
A játékos hozzátette: rengeteget kell beszélgetniük egymással. Úgy gondolja, hogy edző nélkül, minden nélkül, csak a csapatnak le kell ülnie, valamint dolgoznunk kell tovább. Edzőmeccsek, edzések, tovább kell mennünk, csinálni kell a dolgunkat.


A kaposváriakra kedden újabb hazai találkozó vár. A bajnokesélyes Szeged látogat a Városi Fürdőbe. A mérkőzés, melyet a kapos.hu internetes oldalon élőben tekinthetnek meg, 19 óra 30 perckor kezdődik.

Címkék: Zugló, BVSC, KVK, vereség, sport