Hazai pályán fogadta a korábbi többszörös bajnok NRK Nyíregyháza együttesét a Pálfy Marianna vezette kaposvári női röplabdacsapat. A legnagyobb ászuk, Erdősné Balogh Erika nélkül érkező szabolcsiak eddigi négy meccsükből csak egyet – az Újpest ellenit – tudták megnyerni, a Diamant viszont háromszor is győztesen hagyta el a pályát.


Az erőviszonyoknak megfelelően indult az első játszma: a Horváth Zs.-Kondor-Harmath, Récsei, Szívos-Pintér összeállításban kezdő somogyiak 2-0-s előnyre tettek szert, az első technikainál pedig 8:7 arányban vezettek. Ezután a vendégek percei következtek, akik Ilyés Bettina vezérletével 11-9-re elhúztak. A Kaposvár hamar újítani tudott a játékán, és a második technikai szünetben már Kondorék vezettek kettővel. A játszma hajrája egyértelműen a somogyiaké volt, akik magabiztosan, 25:18 arányban nyerték az első felvonást.


A második szett első percei Horváth Zsófiáról szóltak. A hazaiak csapatkapitánya egymásután hatszor nyithatott… 6:0 után éledezett a Nyíregyháza, de ez a különbség a második technikai után is megmaradt a két csapat között. A második játszmát végül 25:21-re nyerték Pintér Zsanették.


A harmadik etapot a Nyíregyháza kezdte jobban. A 8:4-es technikai után sem akart apadni a vendégek előnye. A szabolcsiak 18:15-ig a kezükben tartották a játszma irányítását, ezt követően Horváth Zsófia vette hátára a csapatot és 18:18-nál, valamint 22:22-nél is ki tudott egyenlíteni a Diamant. A hajrá sajnos a vendégeké volt, akik 25:22-re nyerték a szettet.  
A Diamant játékosai remekül kezdték a negyedik játszmát. Horváth Zsófia ismét nagyszerű nyitássorozattal indított, amellyel már 5:0-ra vezetett a Kaposvár. Ez a fór a második technikai időre (16:11) is megmaradt. A folytatás azonban hozott még izgalmakat. A Nyíregyháza kiegyenlített, sőt a vezetést is átvette. 23:20-nál kevesen hittek a sikerben, de a Horváth-Harmath kettős együttes erővel kiegyenlített, de Kondor és Pintér is sokat tett azért, hogy végül 25:23-ra hozzuk a szettet, és így 3:1 arányban a mérkőzést is.

Pálfy Marianna vezetőedző, 1. MCM-Diamant: Örülök, hogy az első öt mérkőzésünkből négyet meg tudtunk nyerni. Elégedett vagyok a lányok mai teljesítményével is. Kár a negyedik játszmáért, de úgy érzem, megérdemelt sikert arattunk.
Balázs István vezetőedző, NRK: Erdősné hiánya ellenére meg kellett volna nyernünk ezt a meccset. Gyengén játszottunk, lehet, hogy mégis csak ennyit tudunk?

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – NRK Nyíregyháza 3-1 (18, 21, -22, 23)
Kaposvár, 200 néző. V.: Farkas, Horváth M.
Diamant: Horváth Zs. (10), Pintér Zs. (15), Harmath (12), Récsei (12), Kondor (18), Szívós (5). Csere: Horváth K. (-), Fekete (1), Duduka (1), Szarka. Edző: Pálfy Marianna


Címkék: Bitt, nyíregyháza, Kaposvári, MCM, Egyetem, sport, röplabda