Nagyszerű jubileumot ünnepelt a napokban a kaposvári teniszsport: a Kapos TC vezetőedzője, Baranyai Sándor éppen 25 éve kezdte el a munkát ebben a klubban.

- Én nagyon pontosan emlékszem arra a 25 évvel ezelőtti napra, akinek nagyon hasonló elképzelései voltak a teniszről, mint nekünk. Mi azt szerettük volna, hogy ez egy nevelőegyesület legyen. Abban az időben sajnos az állami támogatások miatt muszáj volt az NB I-ben szerepelni, de Sándornak fiatalon is az volt a véleménye, hogy nevelni kell, kicsikkel kell kezdeni. Ezek a gyerekek a 23 éves Sanyi bácsit vakon követték, minden utasítását, ami a versenyekre, az edzésekre vonatkozott. És ami szimpatikus volt még: hogy nem mindenáron. Ha valaki kikapott, akkor is megkérdezte tőle, hogy de ugye legalább egy jót játszottál - mondta a Kapos TC örökös tiszteletbeli elnöke, Varga József.

Baranyai Sándor elárulta: annak idején jól döntött, mert olyan vezetőkre talált Kaposváron, akik melléálltak, és a nehéz helyzeteket is sikerült együtt megoldani.

- Én úgy gondolom, hogy az a legfontosabb, hogy akik a kezeim között megfordulnak, felnőtt korukban is szeressék ezt a játékot. Ez az alapfilozófiám nem változott ez idő alatt sem - mondta a Kapos TC edzője, Baranyai Sándor.

Az idei év egyik nagy eseménye a nyári tenisztábor volt.

- Egy csapat mögém állt, felkarolák ezt a tenisztábort, és megtöltötték az általuk hozott értékekkel. Olyan komoly szakemberekkel dolgoztam, mint Kása Sándor és Zsille Éva, aki hozzájárult a sikerhez, teammunkában dolgoztunk együtt. Karitatív tábor volt, rengeteg gyermeket sikerült megmozgatnunk olyan programokkal, amelyek a személyiségük fejlődéshez hozzájárultak - tette hozzá Baranyai Sándor.

A klub utánpótlása nagyszerű nyarat zárt. Hét versenyző ért el kiváló eredményeket a korosztályos országos versenyeken.

- Rengeteg olyan érmünk és sikerünk van, amelyre méltán lehetünk büszkék. 10 és 14 éves kor között vannak ezek a gyerekek. A legnagyobb sikert a végére tartogattam: Kotormán Ákos nagyon magasra tette a lécet, hiszen európai Top 10-es játékosról van szó, aki Európa-bajnok lett Csehországban, párosban fiú 14 kategóriában - mondta a Kapos TC elnökségi tagja, Hornung Gábor.

A tapasztalatok szerint igen népszerű a somogyiak körében az Iszák utcai létesítmény.  

- Nagyon oda kell figyelni a pályabeosztásra, hogy mindenki oda tudjon jutni. A gyerekeknek pedig külön biztosítja a szakosztály, hogy az a felület rendelkezésre álljon, amin az edzéseket tartják. Azt hiszem, megfelelő egyensúlyban van a töümegsport, a felnőtt sport és a gyerekek sportolási lehetősége - tette hozzá Varga József.

Varga József szerint mindehhez az alapot a megfelelő létesítményhelyzet és a tudatos szakmai munka teremtette meg az elmúlt évtizedekben.

Címkék: Baranyai Sándor, Kapos TC, csapat, jubileum, tenisz, sport