A találkozó szerdán 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.

Kyle Swanston két hete még a csapat főzőversenyén jeleskedett idegenlégiós társaival, a bajnoki nyitányon viszont kiderült: kosárlabdázni is jól tud.

Az amerikai bedobó 43 pontot szerzett Körmenden, amelyből kilenc volt tripla. A KKK kellemes meglepetésre 93:86 arányban nyert idegenben.

- Mindeni tudja, aki ismeri a kosárlabdát, hogy Körmenden nyerni nagy bravúr. Sajátos volt, hogy végigzónázták az egész mérkőzést. A felkészülés alatt nem is találkoztunk zónával, de felkészültünk, mert tudtuk, hogy ez lesz. Szükség volt a kinti dobásokra, azok sültek, így lehetett esélyünk. Nehezítette a helyzetünket, hogy az irányítónk, aki nagyon erős játékos, az első negyedben három személyi hibát kapott, és korán kipontozódott. Mutatja a csapat erejét, hogy így is tudtuk tartani az előnyünket Körmenden - mondta a Kaposvári KK vezetőedzője, Fekete Ádám.

A vezetőedző hozzátette: a Körmendi sikerhez igazi csapatmunka kellett. A nyári szünetben jól erősítő klub játékosai már a feldobás előtt bíztak a győzelemben.

- Egész héten úgy készültünk, hogy jól sikerüljön az első bajnoki mérkőzésünk, mert ez lendületet ad a továbbiakra is. Mindenki alárendelte magát, egy jó egyéni teljesítménnyel megfűszereztük. Egy újabb siker merészebb tervekre jogosíthatna fel minket - mondta a Kaposvári KK csapatkapitánya, Szőke Balázs.

Szerdán újabb nehéz mérkőzés vár a csapatra: a paksi Atomerőmű lesz az ellenfél a városi sportcsarnokban.

- Az alapszakaszban, most, hogy a Szolnok nincs, mondhatom, hogy a legerősebb játékoskerettel rendelkeznek, spanyol edzőjük van, de természetesen szeretnénk nyerni - tette hozzá Fekete Ádám.

A Vojvoda Dáviddal felálló Paks a nyitó fordulóban 102:90 arányban legyőzte a Jászberényt, Kaposváron azonban már évek óta nem megy a játék az együttesnek. A KKK többször is meglepte esélyesebb ellenfelét, legutóbb, tavaly novemberben 82:60 arányban bizonyult jobbnak. A szerdán 18 órakor kezdődő rangadón alighanem egy kisebb különbségű sikerrel is kiegyeznénk.

Címkék: vezetőedző, Paks, hazai, KKK, mérkőzés, sport