A Barna László vezette NB II-es együttes 3-1-re verte a bakonyiakat. A találkozó legjobbja a mesterhármast jegyző Katona György volt.

Egy újabb bravúr reményében lépett pályára a kis Rákóczi a Veszprém ellen az NB II-es labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának 8. fordulójában.

- Egy jó csapattal találkozunk, ahol nagyon sok olyan játékos van, aki már megjárta az NB I-et, sőt van olyan, akinek 300 fölött van, de itt a pályán most egy olyan 600-800 NB I-es mérkőzés futkos. Semmi más, mint ami eddig is volt. Egy odaadó lelkes játék, taktikailag igazából felkészültünk, ha önmagukat hozzák a játékosok, akkor mindenféle eredmény benne lehet - mondta a Kaposvári Rákóczi II. vezetőedzője, Barna László.

- Győzni jöttünk ide, nem nagyképűségből, nekünk nagyon kell a pont, annak ellenére tiszteletben tartom a Kaposvárnak az eredményét. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de nálunk azért vannak olyan NB I-et megjárt labdarúgók, akár a Molnár Zolira gondolok, vagy a Hommára, vagy a Szabó Zsoltra, akik úgy azért egy villanással el kellene, hogy döntsék ezt a mérkőzést. Bízok benne, hogy elöl megrúgjuk azok a gólokat, amiket szoktunk, és hátul nem fogunk hibázni - mondta a Veszprém FC vezetőedzője, Vágó Attila.

Villanások valóban voltak a mérkőzésen, de nem a veszprémi, hanem a kaposvári oldalon. A Rákóczi középpályása, Katona György egymaga három gólt szerzett az első félidőben, amellyel el is döntötte a három pont sorsát. A három közül az első találat volt a legszebb.

A triplázó játékoson kívül több jó egyéni teljesítmény is akadt a hazaiaknál, akiknél a kezdőcsapatban nyolc saját nevelésű labdarúgó lépett pályára. A veszprémiek a hajrában egy öngólt követően szépítettek ugyan, de a pontszerzésre ezen a napon nem volt esélyük. A Rákóczi két győzelemmel, négy döntetlennel és két vereséggel a tizedik helyen áll a bajnokságban. Barna László tanítványaira vasárnap újabb erőpróba vár, a zöld-fehérek a Tatabánya otthonában folytatják szereplésüket.

Címkék: Rákóczi II, bajnoki, Veszprém, győzelem, mérkőzés, sport