A férfi röplabda Közép-európai Liga második fordulójában az osztrák Posojilnica lesz a Fino ellenfele, és a somogyiak szeretnének jól teljesíteni. Demeter György vezetőedző szerint a múlt heti bemutatkozó mérkőzésen bőven voltak biztató jelek, így van mire alapozni a folytatásban. Az összecsapás pénteken 18 órakor kezdődik.

Vereséggel mutatkozott be a Fino legénysége a férfi röplabda Közép-európai Ligában. A 3-0-s eredmény után azonban nem érhette szemrehányás a fiúkat: egy jóval esélyesebb csapattól kaptak ki, ráadásul mindent megtettek, hogy megnehezítsék a szlovének dolgát. A sorsolásból kiderül: a folytatás sem lesz egyszerű.

- Nem lesz könnyebb. Ez egy első mérkőzés volt, amitől mindenki tartott. A Ljubljana is, mert itt speciálisak a körülmények, nincsenek hozzászokva. Mi pedig azért, mert egy év kihagyás után tértünk vissza. Nem tudtuk, mire vagyunk képesek, az újak milyenek. Ezzel a hozzállással a MEVZA ligában is tudunk majd meccseket nyerni. Mindenképpen az a célunk, hogy ne a sereghajtók legyünk - mondta a Fino Kaposvár SE vezetőedzője, Demeter György.

A kaposváriak felkészülését megnehezítette, hogy csak szeptember második felében, az utolsó tíz napra állt össze teljesen a keret.

- Az a baj, hogy elmentek a válogatottak, és kevés időnk volt összeszokni. Nem szoktunk össze a feladókkal, az ütőkkel, a nyitásfogadás is még bizonytalan. Sokat kell edzeni és csiszolódni, hogy tökéletesítsük a játékot. Nagyon fiatal csapatunk van. Könnyű ellenfél nem lesz. Minden ellenfélre oda kell figyelni, fel kell készülni, és nem mi vagyunk az esélyesek. A röplabda egy játék, élvezni kell - mondta a Fino Kaposvár SE csapatkapitánya, Geiger András.

A 34 esztendős csapatkapitány, aki korábban két csapat színeiben is szerepelt a Bajnokok Ligájában, az új szezonnal kapcsolatos céljait is megfogalmazta már.

- Engem nem az eredmény motivál, én boldog vagyok, ha jól játszunk. Most a második szettben voltunk jók. Nagyon örülök, ha jól tudunk játszani, ha szetteket, meccseket tudunk nyerni - tette hozzá Geiger András.

A kaposváriak a második fordulóban is hazai pályán szerepelnek: az osztrák Posojilnica elleni találkozó 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban. A Csoma Krisztiánnal felálló együttes az első játéknapon, 140 perces csatában 3-2-re megverte a címvédő Tirolt, ami mindenképpen jelzi, hogy egy erős együttes látogat Somogyba. Az összecsapásra a belépés ingyenes lesz.

Címkék: Fino Kaposvár SE, Geiger András, Demete György, Posojilnica, mérkőzés, sport