A dobogó tetejére a korengedménnyel induló Aladics Gergő állhatott fel. Horváth Barnabás a második, Kovács Márk és Kajtán Olivér pedig a harmadik helyet érdemelte ki súlycsoportjában.

Újabb rangos birkózóviadalt rendezett a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola a városi sportcsarnokban. A serdülő kötöttfogású rangsorverseny előtt 78-an mérlegeltek, és hét helyi fiatal lépett szőnyegre.

- A versenyzőknek jó, hogy itthon is megmutathatják magukat, nem tudnak a szülők elutazni az ország másik részébe. A klubnak is jó, hogy nem kell utazni, és ez a két szempont elég ahhoz, hogy minél több versenyt bevállaljunk. Három rangsorverseny van összesen, és a legjobb 16 szerepelhet az év végén az országos bajnokságon. Mindenképp fontos, mert most kezdtünk újra a munkát, és szeretnénk jól felkészülni az országos bajnokságra - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője, Takács László.

A kaposváriak egyetlen aranyérmét meglepetésre az 54 kg-os súlycsoportban korengedménnyel birkózó Aladics Gergő harcolta ki, aki ezzel első rangsorversenyét nyerte. A 15-16 éves korosztály mezőnyének egyik legjobbja, Horváth Barnabás a 76 kg-os súlycsoportban szerepelt, és végül a második helyet szerezte meg.

- Egész nyáron edzettünk, volt két hét pihenő, ami alatt fel kellett töltődnünk. Voltam egy keret edzőtáborban is, amelyet a 97-98-as korosztáylnak, amivel az ifi olimpiára készülünk. Szerintem reális, hogy ott avgyok, mert a bajnokságon és a diákolimpián is ott szoktam lenni a dobogón. Reménykedem benne, hogy kijutok az ifi olimpiárta, és ott jól szerepelek majd,  és ezért megteszek mindent - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola sportolója, Horváth Barnabás.

A viadalon két versenyzővel vett részt a londoni olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás nevelőedzője, Pap Ferenc.

- Mindenképpen példakép, nagyszerűen szerepelt az olimpián, csodálatos eredmény, amit elért. Remélem, maradtt benne még kellő motiváció. Büszke vagyok rá, hogy dolgozhattam vele. Minden nevelőedző álma, hogy legyen egy ilyen versenyzője, nekem megadatott - mondta az Abonyi BC-Nyársapát edzője, Pap Ferenc.

A kaposváriak két bronzérmet is szereztek a viadalon: Kovács Márk és Kajtán Olivér állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Wertenbach Ádám és Bódis Milán ötödik, Németh Gergő pedig hetedik lett.

Címkék: rangsorverseny, bírkózók, szőnyeg, viadal, hazai, sport