Három hazai gólt, sok helyzetet és színvonalas játékot hozott a megyei labdarúgó élvonal 7. fordulójában megrendezett Somogyjád-Karád mérkőzés. A vendéglátók Balogh Rajmund révén már a 8. percben vezetést szereztek, ami után hosszú gólcsend következett. A második játékrészben aztán ismét zördült a karádi háló, előbb Kovács Gábor talált be, majd Balogh Rajmund lőtt ismét a kapuba. A Kolovics Zoltán edzette vendég karádiak a három bekapott gól ellenére kulturáltan futballoztak, de az eredményen már nem tudtak kozmetikázni. Az újonc somogyjádiak győzelmükkel már a hetedikek a tabellán, míg a karádi csapat a negyedikről a nyolcadik helyre csúszott vissza.

- Hogyha a teljesítményt nézzük, illetve a játékot nézzük, akkor maximálisan elégedett vagyok. Hogyha az eredményességet akkor nem. Illetve azt is el tudnám mondani, hogy a játékvezető is szerves részese volt annak, hogy eredménytelenek voltunk, ugyanis a ritmusunkat folyamatosan elvette - mondta a Karád SC edzője, Kolovics Zoltán.

A somogyjádiak viszont továbbra is tartják a lépést az élcsapatokkal. Szabó Ferenc csapata mindössze három ponttal van lemaradva a listavezető Marcalitól. A jádiak a következő fordulóban Kaposmérőbe látogatnak.  

- A kaposmérői mérkőzés egy kissé vízválaszó lesz, hiszen egy pikáns mérkőzés, ahonnan érkeztem, ők azért nem rossz csapat. Sokkal jobban játszanak, mint az eredményeik mutatja. Azt várom, hogy a bajnokság végéig a bennmaradást kiharcoljuk - mondta a Szabadidő SE Somogyjád edzője, Szabó Ferenc.

A megyei élvonal további mérkőzésein is potyogtak a gólok szép számmal. A hétvége egyik meglepetését a Somogyvár szolgáltatta, miután 2-1-re legyőzte a veretlenül álló Csurgót. A kiskorpádiak is első alkalommal hagyták el vesztesen a pályát, ők Balatonkeresztúron kaptak ki ugyancsak 2-1-re. A tavalyi bronzérmes Nagyberki a Balatoni Vasas vendégeként 3:0 arányban maradt alul, így csak a 11. helyről várja a folytatást. Hét forduló után még három csapatnak, a Lengyeltótinak, a Kaposmérőnek és a Mezőcsokonyának nincs győzelme a bajnokságban.

Címkék: gólok, start, Somogyjád, megyefoci, bajnokság, sport