Fekete Ádám és Filipovics Gordan tanítványai az elődöntőben megverték a Jászberényt, a döntőben aztán a második hosszabbítás végén kaptak ki két ponttal az örök rivális pécsiektől. A hétvégén kezdődhet a bajnokság!

A II. Orosz László Emléktorna első összecsapásán a somogyi csapatban a sérüléséből lábadozó irányító, Christopher Dunn is játékra jelentkezett. Az első percekben Dávid sorozatos kosarai kellettek ahhoz, hogy megnyerje a negyedet a KKK a Jászberény ellen. A folytatásban javított védekezésén a fehér mezes kaposvári együttes, és tovább őrizte előnyét. A térfélcsere után a hazaiak Dávid és Dunn kosaraival növelték a különbséget, és végül 95:82 arányban jobbnak bizonyultak.

- A felkészülés során ez volt az a mérkőzés, ahol a leggyengébb védekező teljesítményt nyújtottuk. Sok könnyű kosarat adtunk az ellenfélnek, volt 16 eladott labdánk 3 szerzettel szemben, ami nagy luxus. Nem engedhetjük meg magunknak, ha sikereket akarunk elérni - mondta a Kaposvári KK vezetőedzője, Fekete Ádám.

- Van mit tanulnunk ebből. Meg kell tanulnunk azt a védekezést, amit 20-30 percen keresztül tudunk még csinálni. Volt, hogy tisztán is védekeztünk, faultok nélkül. Meg kell tanulnunk, hogy ha nem megy a dobás, akkor hosszabban támadunk, hiszen 30 hárompontos kísérletből ötöt dobtunk be. A büntetők? Az tragédia, ennyire nem fakezű a társaság - mondta a Jászberény vezetőedzője, Földi Sándor.

A 2001-es kaposvári bajnokcsapat népszerű szakvezetője a következő évadban Jászberényben szeretne nagyot alkotni.

- Kicsit a koncepcióba belenyúlt a szövetség. A versenykiírás arról szólt, hogy nem lesz kieső, de ezt megváltoztatták. Ez hiba volt, mert jó néhány csapat tudott volna egy évet építkezni - tette hozzá Földi Sándor.

A KKK a döntőben a pécsiekkel találkozott, és a győzelem sorsa csak a második hosszabbításban dőlt el. Az elején jobban ment a házigazdának, a Pécs a 32. percben egyenlített. Ezután szorosan alakult az eredmény, és végül egy utolsó másodperces kosárral nyert a PVSK 94:92 arányban. A torna legjobb kaposvári játékosának járó különdíjat Dávid Gergely érdemelte ki.

- A hét a munka mellett a frissítésé is lesz. Biztos vagyok abban, hogy agresszivebben fogunk védekezni. Örömteli, hogy voltak extra teljesítményeink, és talán ez mutatja, hogy a csapatban tényleg van erő - tette hozzá Fekete Ádám.

Fekete Ádám együttese szombaton, a Körmend otthonában kezdi meg bajnoki szereplését.

Címkék: felkészülési torna, Fekete Ádám, KKK, bajnoki, kosárlabda, sport