- Ha a versenye lőtt valaki azt mondja, hogy lesz két bronzérmem, azt csukott szemmel írom alá. így utólag, főként a szabadfogást nézve, hogy megvolt a lehetősége, hogy feljebb jussak, picit csalódás. De benne van minden küzdősportban, hogy az ember néha megcsúszik - mondja a Kaposvári Nehézatlétikai SE világbajnoki bronzérmese, Vadócz Attila.
Ez a két érem viszont örök emlék lesz a budaörsi világbajnokságról. Vadócz Attila hazai környezetben, a sportiskola és a Nehézatlétikai SE fiataljaival együtt készült fel az országos bajnokságra, és innen jutott ki a vb-re.
- Addig, amig az első egy-két napon csak a derekam fájt, azt hittem, megúsztam ennyivel, deaztán jött a többi kisebb sérülés, ami elmúlik, de ez ezzel jár tulajdonképpen. A fő motiváció a hazai rendezés volt, a folytatásra pedig nagy lökést adhat, hogy nem sokon múlt a fényesebb érem - tette hozzá a sportoló. A kaposváriak Bubori Antal és Takács László vezetőedző jóvoltából még két ötödik helyezéssel is gazdagodtak az idei vb-n.  
- Én nem vártam ennyire jó eredményt magamtól, keveset tudtam készülni, a tanítváényaim versenyére jobban készültem. Ha több idő jutott volna és nem jöttek volna apróbb sérülések, talán érem is lehetett volna - mondja a Kaposvári Nehézatlétikai SE világbajnoki ötödik helyezettje, Takács László.
Az örökifjú somogyi birkózók neves versenyzőkkel is összemérhették az ügyességüket.
- Hasonlóan a viágbajnokságokhoz, népes mezőny jött össze, és a magyar csapat is nagy volt. Komoly ellenfelek voltak, az én súlycsoportomban például felnőtt világbajnok is volt, szabadfogásban volt, aki még az olimpiai kvalifikációs versenyt is megnyerte. Komoly verseny volt erős mezőnnyel, nehéz heten vagyunk túl, és sikerrel - tette hozzá Takács László.  
A folytatásban újra a kaposvári fiataloké lesz a főszerep, akik szombaton 10 óra 30 perctől, serdülő országos rangsorversenyen lépnek majd szőnyegre a kaposvári városi sportcsarnokban.

Címkék: bornz, világbajnoki, bírkózéás, Vadócz Attila, érem, sport