A klub válogatott játékosai az elmúlt időszakban az Európa-bajnoki selejtezőkön szerepeltek, ahol kevés sikerélmény jutott nekik.

A magyar férfi röplabda válogatott hat mérkőzést játszott az EB-selejtező sorozatban, és mind a hatot elvesztette. A nemzeti együttesben a Fino három játékosa, Dávid Csanád, Gergye Roland és Kovács Zoltán is helyet kapott.

- Ha ez a válogatott sokkal több időt kapott volna a közös munkára, szerintem az eredményekkel sem maradt volna adós. Amennyi időt, pénzt és támogatást kaptunk, annyit sikerült kihozni a csapatból. Az ellenfeleken látszott, hogy többet dolgoztak együtt, több mérkőzés volt bennük, és a koncentrációjuk is magasabb szinten volt, mint a minénk. A recept egyszerű: össze kell szokni és sokat kell játszani - mondta a Fino Kaposvár SE sportolója, Kovács Zoltán.

A fiúk a szövetség anyagi problémái miatt mostoha körülmények között készültek fel, de a végére sikerült játékba lendülniük.

- Szerintem a csapaton is látzott, hogy minél többet játszottunk, egyre jobbak voltunk, és meg tudtuk szorongatni az ellenfeleket. Nem volt haszontalan, főleg azért is, mert tudtam végig játszani, meccsben voltam végig - mondta a Fino Kaposvár SE sportolója, Gergye Roland.

A kaposváriak azóta visszatértek klubcsapatukba, és már várják a Közép-európai Liga rajtját.

- Ez az év nagyon nehéz lesz a Közép-európai Ligában, mert nagyon jó csapatok indulnak. Az elmúlt két évben külföldön tanultam is, de összességében nem volt annyira pozitív, mint amire én számítottam. Remélem, Demeter György vezetőedző segítségével még jobb szintre hozom magam, Még nem volt alkalmam együtt dolgozni vele, és remélem, kihozza belőlem a maximumot - tette hozzá Kovács Zoltán.

Az elmúlt évvel ellentétben ezúttal erős külföldi csapatokat láthat majd a közönség a városi sportcsarnokban.

- Ez mindenképpen előny, mert jobb csapatokkal játszunk. nagy segítség lesz, hogy rutinosabb játékosok is jöttek, illetve itt maradtak. Majd meglátjuk, mit tudunk összehozni - tette hozzá Gergye Roland.

Demeter György legénysége pénteken 18 órakor, a szlovén Ljubljana ellen kezdi meg szereplését a városi sportcsarnokban. A belépés ebben a szezonban is ingyenes.

Címkék: tétmérkőzés, városi sportcsarnok, mérkőzés, felkészülés, Fino