Japánban még nem ismerik, Kaposváron azonban már hódít a Nordic Walking. A Finnországból származó sportág lényege, hogy egy pár speciális bot és egy különleges gyaloglótechnika segítségével rendkívül hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthetjük állóképességünket, izomerőnket, mozgáskoordinációnkat.

- A MA-VIK triatlon Club ismét egy új kihívást tett maga elé, a Nordic Walking túrát. Négy távon rendezzük, a Deseda felé megyünk, szép számmal érkeztek a nevezők. Bizony egy japán fiatalember is velünk tart. Már múltkor jött a duatlon versenyre, reméljük a holnapi duatlonra is eljön - mondta a MA-VIK TC főszervezője, Böröczi Antalné.

A Kawasakiból érkezett cserediák, Shun Ohashi mellett szép számmal jöttek még érdeklődők a Nordic-túrára.

- Közel féléve barátkoztam meg ezzel a sporttal, én azt gondolom, hogy ezt mindenki tudja űzni kortól, nemtől, vallástól függetlenül. Igazándiból el kell indulni, és mindig a friss levegőn van az ember és ez mindennél többet ér, azt gondolom. Van a túra bot meg van Nordic Walking bot. A Nordic Walking az egy kicsit más. Átmozgatja, olyan izmokat is, amelyekről az ember nem is tudja, hogy vannak neki - mondta Csepeli Andrea.

A zenés bemelegítést és a tízórait követően a Kaposvári Jégcsarnoktól indultak útnak a próbázók, akik nagyszerű időben gyalogolhattak el botjaikkal a Desedáig és vissza.

Címkék: Nordic Walking, MA-VIK TC, bot, gyaloglás, Deseda, sport