- A kosarasokat nem kell etetni, annyira rosszat még nem tudtunk főzni, hogy ne csak a bogrács maradjon a végére... - ezzel a gondolattal szervezett főzőversenyt a Kaposvári Kosárlabda Klub a Park Garden Kávézó kertjében. Az érkezők már messziről érezték, hogy itt kifőztek valami jót, és nemsokára kiderült, hogy az ízekkel sincs semmi gond.

- A szurkolók mindig meghívtak minket egy főzőversenyre, de eddig mindig ők főztek. Most kitaláltuk, hogy mi fogunk főzni, és van három nagyon erős csapatunk. Van egy nagyon jó amerikai standunk, egy erős disznóbelű csapatun, illetve a csapat vezetői egy túróscsuszás csirkepörkölttel próbálunk kirukkolni - mondta a Kaposvári KK ügyvezetője, Monok Tibor.

A KKK vezetőedzője, Fekete Ádám az elmúlt hetekben azon fáradozott, hogy ütőképes csapatot alakítson ki a pályán. Ezen az estén azt is megmutatta, hogy a jó alapanyagból mit tud kihozni a kondérban.

A főzőversenyen osztatlan sikert aratott az idegenlégiós csapat produkciója.

- Egy nagyvárosból jöttem, ehhez képest ez egy kicsi, békés város. A mai napra csirkeszárnyakkal és hamburgerrel készültünk - mondta a Kaposvári KK játékosa, Kyle Swantson.

A helyezések sorsát a szakértőkből álló zsűri tagjai döntötték el, akik feladatuknak megfelelően végigkóstolták a kínálatot... Végül a légiósok csapata szerezte meg az első helyezést. A második helyezett a menedzsment együttese, a harmadik pedig a magyar játékosok nagyon finom, magyaros étele lett. A főzőverseny jól szolgálta a csapatépítést is.

- Eddig úgy néz ki, ez legendásan jó lesz, de majd az első problémák mutatják meg a csapat erejét. Most még minden oké, nyerjük a meccseket, nincs tét, de azt már elhet mondani, hogy ez a mostani az eddigieknél lényegesen jobb - tette hozzá Monok Tibor.

A remények szerint a társaság a sikerre is éhes, így az október 6-án rajtoló bajnokságban hamar kiderül, mi a siker receptje.

Címkék: kosarasok, főzés, évadnyitó, verseny, KKK, sport