Kiváló hangulat és nagyszerű idő várta a mozogni vágyókat a vidék futófővárosában. A kaposvári K&H futáson az amatőr és a profi sportolókon kívül iskolások, baráti társaságok és családok is rajthoz álltak.  

- Rendszeresen járunk futni. Akár Kaposváron, akár Pesten, ugyan a testalkatunkon nem biztos, hogy mindig látszik, de imádunk mozogni. Mindenki sportol nálunk. A kislány az RSG-zik, a kisfiú pedig focizik, úgyhogy ehhez meg hozzátartozik a futás - mondta Mányóki László.

A 3,2 kilométeres erőpróbán 4350 futó rajtolt el a Kossuth térről. A pontosan hat percen át tartó rajt után nem sokkal már közeledett az első célba érkező.

- Részt vettem már a K&H Vivicittán is több ízben. Itt dolgozom hivatásos katonaként Kaposújlakon, a reptéren. Elég jól ismerem Kaposvárt, illetve részt vettem február 5-én a nagy hóban, a dombvidék félmaratonon, ahol második helyezést értem el abszolútban. Nagyon szeretem Kaposvárt, végül is a munkahelyem is, valamilyen szinten itt is élek, úgyhogy a kedvenc városaim egyike Kaposvár - árulta el Kolonics Tamás.

Kolonics Tamás után a kaposvári Fazekas Milán ért másodikként a célba.
A hölgyeknél kettős hazai siker született: Czebei Réka 11 perc 17 másodperces időeredménnyel végzett az első helyen, csapattársa, Hideg Regina pedig ezüstérmes lett.

A helyezetteken kívül a résztvevők is ajándékokkal gazdagodtak. Az iskolák közötti versenyt a kaposvári Kodály iskola nyerte meg a Berzsenyi és a Kisfaludy előtt. A Kaposvár környéki sulik között pedig a bodrogi általános iskola mozgósította a legtöbb tanulót.

Címkék: futónap, ezrek, futás, olimpia, sport, kaposvár