A csurgói sportcsarnokkal kapcsolatos hiányosságok miatt a CSKK Nagyatádon látta vendégül soros ellenfelét. A fiúk a Cegléd elleni évadnyitó siker után kétszer is kikaptak egymás után, majd leváltották vezetőedzőjüket, így nagy szükségük volt a győzeleme. A mérkőzés elején sem hazai, sem pedig vendég gólokban nem volt hiány, és bő tíz perc elteltével két góllal vezetett a piros mezes somogyi gárda. A félidő derekán már négy találat volt a Csurgó előnye, a folytatásban aztán 11-10-re felzárkózott a Pécs. A térfélcsere után már egyértelműen a csurgóiak irányították a játékot, és végül hét góllal, magabiztosan nyertek.

A végeredmény ezzel a góllal alakult ki: a Csurgó 27:20 arányban bizonyult jobbnak, ezzel megszerezte második győzelmét a bajnokságban.

- Nagyon fura érzések kavarognak bennem, megszoktuk, hogy Botond ül a padon. Meg kell szokni, ilyen az élet, megy tovább. Profi játékosaink vannak, nincs mese, napról napra teljesíteni kell mindenkinek - mondta a Csurgói KK megbízott edzője, Bencze József.

A sérülésektől sújtott csurgói együttesben Szöllősi és Nagy volt a legeredményesebb 5-5 találattal.

- Nagyon jó védelmünk volt, magabiztos kapusteljesítménnyel, ami eddig egy picit azért hiányzott, mert balszerencsék értek minket. Agyrázkódással nehéz edzeni, látszik rajta, hogy képzett kapus. A fiataloknak mélyvíz volt ebbe belecsöppenni, de nagyon sok sérültünk van - tette hozzá Bencze József.

- Az első félidőben elég jól helytálltunk. A második félidőben az a 2-3 technikai hiba a rutintalanabb csapatot zavarta meg, és ahogy lenni szokott, egy meccs 4-5 perc alatt eldőlhet. A Csurgó visszaszerezte a magabiztosságát, mi pedig elkezdtünk szenvedni - mondta a Pécsi VSE vezetőedzője, Koleszár György.

A csurgóiak a hétvégi fordulóban a Ferencváros otthonában lépnek pályára - ez a meccs rangadó lesz a javából.

Címkék: Csurgói KK, Ferencváros, győzelem, mérkőzés, kézilabda, sport