A felkészülési időszakban ez már a harmadik meccs volt a két együttes között. Az első találkozót egy ponttal nyerték a somogyiak Zalaegerszegen, míg legutóbb, a bonyhádi torna döntőjében Völgyi Péter vezetőedző csapata győzött.

A városi sportcsarnokban az első negyedet 20-17-re a kaposváriak nyerték. A rövid pihenő után fordított a ZTE, de nem sokáig vezettek a vendégek. Az erőteljesebben védekező hazaiak egymás után szerezték a labdákat és fokozatosan elhúztak. A nagyszünet után már tíz pont fölé nőtt a különbség. A záró negyedben már mindkét vezetőedző lehetőséget adott az addig kevesebbet játszó csapattagoknak is, akik éltek is a bizalommal.

A Kaposvári KK szeptember 29-én, szombaton a hazai rendezésű előkészületi tornán a Jászberény ellen lép pályára. A két napos tornán a Pécsi VSK-Pannonpower, valamint a horvát KK Darda teszi teljessé a mezőnyt.

Kaposvári KK-Zalakerámia-ZTE KK 83-69 (20-17, 26-18, 17-18, 20-16)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 150 néző. Vezette: Koncsek, Bartics, Fábián.  
Kaposvári KK: Drahos (17/3), Kiss K. (3/3), Swanston (12/6), Dávid (22/6), Spica (13). Csere: Hendlein (9), Szőke (-), Kovács S. (2), Benke (5/3), Bíró (-), Papp P. (-), Fonai (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. 

Címkék: ZTE KK, KKK, győzelem, mérkőzés, Kaposvár, sport