Többször is sporttörténelmet írtak az elmúlt két évben a kaposvári férfi vízilabdázók. A csapat előbb feljutott, majd bennmaradt az élvonalban, a közelmúltban pedig az utánpótlás is bekerült a legjobbak közé. Ezek után nem véletlen, hogy a Kaposvári Vízilabda Klub is bekerülhet a város kiemelt egyesületei közé.

- Ez már kijárt ennek a klubnak. Volt egy ígéret, ha az első osztályba kerülünk, ha megugorjuk ezt a magas lécet, akkor a kiemeltek közé kerülünk. Az a jelentősége, hogy a júniusi közgyűlésen beszámolhatunk a működésről, és talán nagy lökést ad azon a területen is, hogy a szponzorokhoz könnyebben oda tudunk kerülni, mert szükségünk lenne egy névadó szponzorra - mondta a Kaposvári Vízilabda Klub szakosztályvezetője, Csutor Ferenc.

A sportbizottsági ülésen elhangzott: a vízilabda hagyományos magyar sikersportág, és népszerű a fiatalok körében is.

- Példaértékű az a munka, amit a vízilabdaklub elvégzett. Több mint száz gyerekről van szó, és a második osztályosok úszásoktatásában ingyenesen vettek részt a klub edzői - mondta a kaposvári sportbizottság elnöke, Dér Tamás.

Akár a jövő vízilabdázói is megalapozhatják későbbi sikerüket a kaposvári iskolákban, ugyanis bevezették a mindennapos testnevelést.

- Közel 1500 diákot érint az iskolákban. Régóta várt esemény volt. Két éve Csutor Ferenc tanácsnok vetette fel Kaposváron, örülünk, hogy országos szinten is megjelent. vannak még problémáink a létesítményhelyzet terén, de ezt az előttünk álló években meg kell oldani - tette hozzá Dér Tamás.

A sportbizottság rendkívüli támogatási kérelmekről is döntött, 80 ezer forint értékben.

Címkék: Dér tamés, kvk, helyi, vízilabda, sport