Vígh Sándor nem csak megalapította, hanem életben is tartotta a helyi kajak-kenu klubot, és a mai utódok is az ő útmutatásai szerint dolgoznak. Az egyesületben egyre több fiatal sportol rendszeresen, a legjobbak pedig a nemzetközi élmezőny tagjai.

Tavaly szeptemberben, hosszú idő után rendeztek újból kajakversenyt Kaposváron. Az idei, immár országos viadalra nyolc klub nevezett, a rossz idő ellenére még Szegedről és Nagykanizsáról is érkeztek fiatal versenyzők. A résztvevők a Vízügyi Sportklubot megalapító Vígh Sándor emléke előtt tisztelegtek.

- Két éve elhunyt a klubnak az alapító elnöke Vigh Sándor és úgy gondoltuk, miután ő alapította meg Kaposváron a kajak-kenu versenysportágat ezért adózunk az emlékének azzal, hogy minden szeptemberben megrendezzük a Vigh Sándor emlékversenyt, ami az utánpótlás versenyzőknek szól.
akció - mondta a Kaposvári Vízügyi SC vezetőedzője, Faludy András.

A kaposváriak abban bíznak, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan hozzák majd a jó hazai és nemzetközi eredményeket, és a létesítmény-helyzetük is javulhat. Mindezt szita Károly polgármester is megerősítette megnyitó beszédében.

- Nagyon bízom abban, hogy legalább az elkövetkező esztendőkben ugyanígy találkozhatunk. Nagyon bízom abban is, hogy a mögöttem lévő épület sorsa is rendeződik, ha másként nem, a bíróságon, és végre a városé lehet az a tulajdon, amit a magáénak érez, és akor talán költeni is tudunk rá - mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Az indulók nem csak egymással, hanem az esővel és a széllel is megküzdöttek a vízen: - Föl kellett menni 500-ig aztán, le a céltoronyig, aztán el kellet futni a keresztútig, aztán megint föl az 500-ig, aztán le a céltoronyig - árulta el Szerafin Dániel.

A résztvevők előbb egy kilométert kajakoztak, majd 800 métert futottak, aztán újabb ezer métert teljesítettek a vízen.

- Ez az utánpótlás szempontjából nagyon fontos, hogy a gyerekek egy kicsit motiválva legyenek, a kaposváriak is, hazai közönség előtt versenyezzenek. Azonkívül a vidékről, a messzebb városokból érkezett versenyzők is, ugye szép számmal érkeztek, tehát látszik, hogy őket is érdekli ez a kicsit maratoniba hajló felkészülés, illetve versenyzés - tette hozzá Faludy András.

A jövő reménységei ismét bizonyítottak, a kaposváriak ezúttal is értékes dobogós helyezésekkel fejezték be a látványos küzdelmet. A kezdők között induló Tóth Donát aranyéremmel zárta az emlékversenyt.

Címkék: Vígh Sándor, kajak, Deseda, Szita Károly, verseny, sport